Kétnaponta fertőtlenítik a várost

Tovább folytatódik a város forgalmasabb közterületeinek a fertőtlenítése. Az önkormányzat megbízásából hetente háromszor fertőtlenítik a reformkori városrész, a lakótelep illetve a városközpont frekventált részeit.

A speciális vírusölő szert a padokra, ülőfelületekre, korlátokra, kőszegélyekre permetezik rá. A fertőtlenítést minden héten háromszor végzik el. A következő alkalom április 23-án, csütörtökön lesz.

Fertőtlenítik a városközpont forgalmasabb közterületeit, mint például a posta, a vásárcsarnok, a rendelőintézet és azok környékét, a lakótelep leglátogatottabb területeit illetve a reformkori városrészben a Vitorlás és Gyógy teret valamint a sétányt.

A Probio Zrt. munkatársai védőfelszerelésben, maszkban végzik a fertőtlenítést. A munka a reggeli órákban zajlik, mert az ilyenkor felszálló pára felerősíti a kipermetezett szer hatását.

– Elsősorban a padokra és azokra a felületekre koncentrálunk, amelyeket sokan összefogdosnak. Megfelelő mennyiséget szereztünk be ebből a speciális fertőtlenítőből, többször el tudjuk végezni a fertőtlenítést. Ugyanazt használjuk, mint a buszállomásoknál, a szer nem veszélyes, de megmarad a felületeken és pára illetve nedvesség hatására újra aktiválódik – tudtuk meg Pádár Tibor főkertésztől.

A város összes közterületi játszótere továbbra is le van zárva. A nem bekerített játszótereket illetve a felnőtt fitnesz eszközöket pedig szalagokkal vették körbe. Az önkormányzat kéri: aki teheti, maradjon otthon.

 

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.