Oldal kiválasztása

Zenei ébresztő – Kezd élni a város

Szerző: | 2020-05-13.

Május 16-án, szombaton újra utcakoncertet ad a Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara. Reggel fél kilenckor indulnak útjukra a zenészek, ezúttal a kisvonattal. Megtartják a városban a gyereknapot is.

– Hiányoznak már mindannyiunknak a városi programok. Ugyan tömegrendezvényeket továbbra sem lehet szervezni, de szeretnénk színesebbé tenni a fürediek életét, ezért a szabályok szigorú betartása mellett, néhány programot megszervezünk – nyilatkozta a balatonfured.hu-nak Hári Lenke alpolgármester. – Május 1-én nagy sikert aratott a Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekarának utcai koncertje, azonban nem tudtak a város minden pontjára eljutni, például Arácsra sem, ezért a hétvégén újra nekiindulnak és zenélnek. Készülünk a pünkösdi gyereknapra is, ami más lesz, mint az eddigiek, de igyekszünk a gyerekek, családok kedvében járni. A Füredkult szervezésében a Gyógy-téren, a Tagore sétányon és a Kiserdőben kisebb állomások várják a gyerekeket, akik fagyi utalványokat is kapnak majd – fogalmazott Hári Lenke.

Május 16-án, szombaton 8.30-11.00 között az alábbi útvonalat járja be a Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara:

Szívkórház – Jókai utca – Petőfi utca – Lóczy Lajos utca – Bata liget (buszforduló) – Balaton utca – Temető köz – Kistói utca – Vadvirág utca – Vaszary Gábor utca – Nádor utca – Ady Endre utca – Móra Ferenc utca – P. Horváth Ádám utca – Sellő utca – Tamási Áron utca – Pacsirta utca – Tölgyfa utca – Óvoda utca – Vázsonyi utca – Dózsa György utca – Bajcsy Zsilinszky utca – Lapostelki út – Magyar utca – Fürdő utca – Noszlopy utca – Hunyadi utca – Perczel Mór utca – Köztársaság utca – Vaszary Galéria.

– Ezúttal is arra kérünk mindenkit, hogy az otthonának ablakából, erkélyéről vagy az udvaráról hallgasson meg minket, semmiképp ne gyűljenek az utcán körénk. Minden helyszínen először dobpergéssel igyekszünk felhívni magunkra a figyelmet, utána játszunk csak el egy indulót. A kisvonat révén a korábbinál több helyszínen zenélünk majd, de még így sem tudunk eljutni mindenhova. Az első koncerten elértük a célunkat, örömöt tudtunk szerezni a füredieknek, ebből is látszik, hogy az élő zenét nem tudja pótolni semmi sem – válaszolta kérdésünkre Hégely Ákos, a zenekar karmestere, aki hozzátette: a tervek szerint ezentúl kéthetente zenélnek Balatonfüred utcáin.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hamvas Napok

2024-03-22-23. Irodalmi Szalon

Irodalom és filozófia Hamvas Béla jegyében.

< 2024 >
Március
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírek, Agora

Hírek

Teljes útzár

Március 11-14. között ívóvíz hálózati munkálatok miatt teljes útlezárás lesz a Táncsics utcában.

Agora

  • Mária2024-03-17 14.24AgoraSokan voltak a koncerten, teltház volt. Többször hallottam zenélni, de ez volt eddig a legjobb műsora.
  • cinikus2024-03-17 09.05AgoraSzép volt az ünnepi beszéd. Még szebb lett volna, ha a nagyobbik részét nem a központban írták volna.
  • morze2024-03-17 08.51AgoraSzép gondolattal zárja a polgármester a beszédét. Valóban jó és érdemes itt élni. De az lenne a kérésem, hogy a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004