Oldal kiválasztása

Koronavírus teszt és oltóközpont Balatonfüreden

Szerző: | 2020-05-15.

Nemzetközi oltóközpont nyílt a balatonfüredi Sybilla magánorvosi rendelőben, ahol orvosi konzultációval összekötött, vérvizsgálat alapú koronavírustesztet is végeznek. Az oltóközpont hiánypótló szolgáltatást nyújt, hiszen külföldi utazás vagy munkavállalás esetén szakorvossal egyeztetve kaphatjuk meg a szükséges egészségügyi felvilágosítást és a védőoltásokat.

– Sokat utaztam, bejártam több földrészt, tudom, mennyi láthatatlan betegség veszélyezteti az egészségünket. A koronavírus-járvány miatt ennek most különösen van aktualitása, vélhetően megváltoznak az eddig kialakult utazási szokások, sokkal több figyelem jut majd az egészségünk védelmére. Ezért alakítottuk ki az oltóközpontot, ahol védőoltásokkal és prevenciót támogató tanácsokkal segítjük pácienseinket. Javaslatot, oltási ajánlatot, tervet készítünk, oltási könyvvel látjuk el a hozzánk fordulókat, ilyen szolgáltatás nincs a térségben – hangsúlyozta dr. Bánki Magdolna, a balatonfüredi egészségközpont szakmai vezetője, aki fül-orr-gégészként és audiológus szakorvosként vesz részt a gyógyításban.

Az oltóközpontban szinte minden betegség elleni védőoltás elérhető, az ismert vakcinák mellett a ritkábban előforduló, egyes földrajzi helyekhez köthető vírusok ellen is tudnak védőoltást adni.

A Zsigmond utcában található Sybilla oltóközpont megnyitásával egy időben a Covid-19 szerológiai tesztelések is elkezdődtek a füredi rendelőben. Ujjbegyből vett vérminta alapján végzik a vizsgálatot, amely 95-100 százalékos biztonsággal mutatja ki az eredményt. A tesztre azoknak érdemes jelentkezniük, akik egészségesek, de szeretnék megtudni, hogy átestek-e már a fertőzésen.

– A tesztelést orvosi konzultáció előzi meg, a vérvétel után 15 perccel már eredményt tudunk közölni a pácienssel. A jelenleg elérhető legmegbízhatóbb gyorsteszteket használjuk – mondta dr. Bánki Magdolna.

Koronavírus-tesztelésre illetve az oltóközponti konzultációra a 30/9288-588-as telefonszámon valamint a sybillarendelo.hu oldalon lehet jelentkezni.

(X)

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

199. Anna-bál

2024-07-27. 18.00 Anna Grand Hotel

Bál a hagyományok jegyében.

Operagála

2024-07-26. 20.00 Gyógy tér

Szólisták koncertje.

Operafüred

2024-07-25. 20.00 Gyógy tér

Gálakoncert.

Anna Fesztivál

2024-07-22-28. Tagore sétány

Operagála, szerenádok éjszakája, szívhalászat.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

füredi átlagnyögdíjas

2024.07.18.

Tegnap teljesen véletlen belebotlottam a Kisfaludyn egy 5 tagú német családba, nagyon érdekelte őket minden, ők is megjegyezték, hogy a…

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Monis Banner
2
Bahart