Koronavírus teszt és oltóközpont Balatonfüreden

Nemzetközi oltóközpont nyílt a balatonfüredi Sybilla magánorvosi rendelőben, ahol orvosi konzultációval összekötött, vérvizsgálat alapú koronavírustesztet is végeznek. Az oltóközpont hiánypótló szolgáltatást nyújt, hiszen külföldi utazás vagy munkavállalás esetén szakorvossal egyeztetve kaphatjuk meg a szükséges egészségügyi felvilágosítást és a védőoltásokat.

– Sokat utaztam, bejártam több földrészt, tudom, mennyi láthatatlan betegség veszélyezteti az egészségünket. A koronavírus-járvány miatt ennek most különösen van aktualitása, vélhetően megváltoznak az eddig kialakult utazási szokások, sokkal több figyelem jut majd az egészségünk védelmére. Ezért alakítottuk ki az oltóközpontot, ahol védőoltásokkal és prevenciót támogató tanácsokkal segítjük pácienseinket. Javaslatot, oltási ajánlatot, tervet készítünk, oltási könyvvel látjuk el a hozzánk fordulókat, ilyen szolgáltatás nincs a térségben – hangsúlyozta dr. Bánki Magdolna, a balatonfüredi egészségközpont szakmai vezetője, aki fül-orr-gégészként és audiológus szakorvosként vesz részt a gyógyításban.

Az oltóközpontban szinte minden betegség elleni védőoltás elérhető, az ismert vakcinák mellett a ritkábban előforduló, egyes földrajzi helyekhez köthető vírusok ellen is tudnak védőoltást adni.

A Zsigmond utcában található Sybilla oltóközpont megnyitásával egy időben a Covid-19 szerológiai tesztelések is elkezdődtek a füredi rendelőben. Ujjbegyből vett vérminta alapján végzik a vizsgálatot, amely 95-100 százalékos biztonsággal mutatja ki az eredményt. A tesztre azoknak érdemes jelentkezniük, akik egészségesek, de szeretnék megtudni, hogy átestek-e már a fertőzésen.

– A tesztelést orvosi konzultáció előzi meg, a vérvétel után 15 perccel már eredményt tudunk közölni a pácienssel. A jelenleg elérhető legmegbízhatóbb gyorsteszteket használjuk – mondta dr. Bánki Magdolna.

Koronavírus-tesztelésre illetve az oltóközponti konzultációra a 30/9288-588-as telefonszámon valamint a sybillarendelo.hu oldalon lehet jelentkezni.

(X)

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.