Oldal kiválasztása

Új időpontban lesz a Kékszalag

Szerző: | 2020-05-22.

Új időpontban, július 30. és augusztus 1. között rendezik meg a Balaton legnagyobb vitorlásversenyét, az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat. A verseny hagyományos parti kísérőrendezvényei idén valószínűleg elmaradnak az egészségügyi előírások miatt.

A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) elnöksége Balatonfüred város vezetésével, a szponzorokkal és a médiapartnerekkel folytatott egyeztetéseket követően úgy döntött, hogy az 52. Kékszalag Nagydíjat az eredetileg tervezett július 2-4. helyett július 30. és augusztus 1. között rendezik meg. Bár Európa leghosszabb és a Balaton legnagyobb vitorlásversenyének időpontja a hagyomány szerint mindig azon júliusi napokra esik, amelyek legközelebb esnek a teliholdhoz, idén a koronavírus járvány ezt felülírta.

Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke elmondta: reméli, hogy a hatósági korlátozó intézkedések fokozatos feloldásával minél jobban megjön majd a vitorlázók kedve a versenyzésre. A vitorlázás egészségügyi szempontból teljesen biztonságos, hiszen a résztvevők a rajtot követően szétoszlanak a vízen. Az elnök szerint az sem lehetetlen, hogy a hajózás nélküli tavasz után a résztvevők száma megközelítheti az 50. jubileumi Kékszalagon elért 681 hajós rekordot.

Az elmúlt években a verseny hangsúlyos részei voltak a parti kísérőrendezvények, idén ezek valószínűleg elmaradnak az egészségügyi előírások miatt, az elsődleges szempont a verseny megrendezése és a versenyzők biztonsága. Az érdeklődők a versenyt idén is az M4 Sport élő közvetítésében és MVSZ saját kommunikációs felületein követhetik majd figyelemmel.

A 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj a megszokott útvonalon halad majd, azaz a Balatonfüred – Balatonkenese – Siófok – Keszthely – Balatonfüred távot kell 48 óra alatt teljesítenie a versenyzőknek. 2019-ben 561 hajó állt rajhoz, amelyből a rendkívül gyenge szélben végül 269 futott be a limitidő alatt. A versenyt a Petrányi Zoltán kormányozta Racing Django katamarán nyerte, amely 15 óra 37 perc alatt teljesítette a távot.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Szúnyogirtás Füreden

Ismét szúnyoggyérítést tartanak a városban. Június 24-én lesz a földi kémiai irtás.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004