Kinyit a könyvtár

Három hónapos kényszerszünet után, június 16-án, kedden újra kinyit a Lipták Gábor Városi Könyvtár, amely ezentúl a megszokott rend szerint működik, valamennyi szolgáltatását biztosítja a látogatóknak.

Az élet fokozatos újraindításának jegyében újabb korlátozás feloldásáról rendelkezett a kormány. A Magyar Közlöny szombati számában megjelent rendelet értelmében június 15-től, vagyis hétfőtől kinyithatnak a nyilvános könyvtárak is. Azok bárki számára korlátozás nélkül látogathatók.

A nyilvános könyvtárakat egy március 16-án megjelent rendelettel kötelezte bezárásra a kormány a koronavírus-járvány miatt meghozott védelmi intézkedések egyikeként. Az intézmények így majdnem három hónapon keresztül voltak zárva a látogatók előtt.

A teljes felújításon és bővítésen átesett füredi könyvtár speciális helyzetben volt, hiszen alig egy hetet lehetett csak nyitva a korszerűsítése után.

Mivel a hétfő szünnap, így a balatonfüredi könyvtár június 16-tól, keddtől a megszokott rend szerint várja a látogatókat. A távolságtartási szabályok betartása mellett minden szolgáltatását biztosítja az intézmény – tudtuk meg Tóth Györgyitől, a Lipták Gábor Városi Könyvtár igazgatójától.

A többi kulturális intézmény, múzeumok, galériák, művelődési házak működésének újraszabályozásáról még nem döntött a kormány, azok egyelőre zárva maradnak.

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.