Oldal kiválasztása

Kinyit a könyvtár

Szerző: | 2020-06-15.

Három hónapos kényszerszünet után, június 16-án, kedden újra kinyit a Lipták Gábor Városi Könyvtár, amely ezentúl a megszokott rend szerint működik, valamennyi szolgáltatását biztosítja a látogatóknak.

Az élet fokozatos újraindításának jegyében újabb korlátozás feloldásáról rendelkezett a kormány. A Magyar Közlöny szombati számában megjelent rendelet értelmében június 15-től, vagyis hétfőtől kinyithatnak a nyilvános könyvtárak is. Azok bárki számára korlátozás nélkül látogathatók.

A nyilvános könyvtárakat egy március 16-án megjelent rendelettel kötelezte bezárásra a kormány a koronavírus-járvány miatt meghozott védelmi intézkedések egyikeként. Az intézmények így majdnem három hónapon keresztül voltak zárva a látogatók előtt.

A teljes felújításon és bővítésen átesett füredi könyvtár speciális helyzetben volt, hiszen alig egy hetet lehetett csak nyitva a korszerűsítése után.

Mivel a hétfő szünnap, így a balatonfüredi könyvtár június 16-tól, keddtől a megszokott rend szerint várja a látogatókat. A távolságtartási szabályok betartása mellett minden szolgáltatását biztosítja az intézmény – tudtuk meg Tóth Györgyitől, a Lipták Gábor Városi Könyvtár igazgatójától.

A többi kulturális intézmény, múzeumok, galériák, művelődési házak működésének újraszabályozásáról még nem döntött a kormány, azok egyelőre zárva maradnak.

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart