Oldal kiválasztása

Fesztiválok és filmpiknik

Szerző: | 2020-06-22.

Új fesztiválokkal illetve már bejáratott rendezvények támogatásával elkezdődik az EKF 2023 program. Lesz film, koncertek, kortárs tánc és irodalom. A Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa projekt debütáló, saját szervezésű rendezvénye a Veszprém-Balaton Filmpiknik lesz, amelynek egyik helyszíne Balatonfüred. A rendhagyó szabadtéri vetítéseken a Magyar Mozgókép Szemle díjazottjait és hazai filmklasszikusokat láthatjuk majd.

– Ez lesz az első próbatételünk, az első saját programunk. Reményeim szerint nemcsak kiváló, díjazott filmeket láthat majd a közönség, hanem a filmpiknik által elkezdődhet a közösségteremtés is, ami az egyik legkomolyabb célunk. Fontos, hogy a megyeszékhely mellett az egész régió számára tudjunk programokat kínálni, megszólítani a helyi közösségeket, Balatonfüred ideális helyszíne lesz a vetítéseknek – mondta Navracsics Tibor, az EKF program miniszteri biztosa a Veszprémben tartott tájékoztatóján.

A Veszprém-Balaton Filmpikniket szeptember 3-5. között rendezik meg. Mint arról korábban már írtunk, a szervezők a Filmpiknikre nem pusztán mozgóképes eseményként tekintenek, a vetítések mellett rengeteg kísérőprogram, többek között zenei és gasztro rendezvény várja majd az érdeklődőket.
Balatonfüreden a Tagore sétányon és a Vaszary Villa kertjében lesznek vetítések, a Blaha Lujza utcában pedig az esemény részeként jazz koncertet hallgathat a közönség.

Több meglévő, évek óta sikeres és népszerű rendezvényt is támogat az EKF programja. Ezek közé tartozik a nemzetközi szinten is ismert Salvatore Quasimodo Költőverseny, amely idén a költészet és az irodalmi rövid műfajok fesztiválja lesz. Erről bővebben itt.

Az EKF program támogatja a Veszprémi Utcazene Fesztivált (augusztus 26-29.) a Rozé, Rizling, Jazz Napokat (augusztus 16-23.) amelyen a füredi borvidék borászai is kitelepülnek, és az összművészeti Kőfesztet (augusztus 27-29.)

Ősszel a komolyzenei Auer Lipót Nemzetközi Zenei Fesztivál (augusztus 13-16.), A Tánc Fesztiválja (szeptember 6-10.), és a már említett Salvatore Quasimodo Költőfesztivál (szeptember 18-20.) valósulhat meg a program támogatásával, de lesz Music Hungary Konferencia is (november 9-10.), ami a hazai zeneipar legjavát hozza Veszprémbe.

 

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Charlie 77

2024-07-15. 20.30 Balaton Szabadidő Központ

Koncert.

Hírek, Agora

Hírek

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

fény

2024.06.25.

Szép lett az Esterházy kastély, de este vak sötétben kell arrafelé mászkálni. Egyetlen lámpa nem világítja meg azt a szép…

film

2024.06.07.

Elég érdekes a filmfesztivál helyi programja. Gyakorlatilag a nagyobb filmeket csak Veszprémben lehet látni, itt és Almádiban elsősorban a kisebb…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart