Oldal kiválasztása

Jóga a Szívkórházban

Szerző: | 2020-06-22.

Jógázzunk otthon! - ez volt idén a mottója a Jóga Nemzetközi Világnapjának. A jelmondatot szem előtt tartva az Indiai Nagykövetség olyan eseménysorozatot indított, amely nem csupán követte a társadalmi távolságtartás előírásait, de igyekezett minél több magyart is összekötni egymással. A Szívkórház dolgozói is csatlakoztak a virtuális közös jógához.

A Nemzetközi Jóganap megünneplésének alkalmából az Indiai Nagykövetség együttműködésre lépett Magyarország nagyobb városainak, úgymint Budapest, Szeged, Debrecen és Pécs vezető jógatanáraival, akik saját stúdiójukból közvetíthették élőben a Nemzetközi Jóga Protokoll gyakorlatait. A programot Ankita Sood, a budapesti Amrita Sher-Gil Kulturális Központ jógaoktatója vezette, aki élőben jelentkezett be a Hősök teréről.

Balatonfüredről Hári Lenke alpolgármester és Prof. dr. Veress Gábor a Szívkórház főigazgatója köszöntötte a kulturális központ vezetőjét, hangsúlyozva, hogy a Nobel-díjas költő, Tagore emlékének ápolása révén rendkívül szoros a kapcsolat India és a város között.

Az esemény fontosságát hangsúlyozva Kumar Tuhin, India magyarországi nagykövete úgy nyilatkozott: Idén az egész világnak példátlan kihívásokkal kellett szembenéznie. A világjárvány komolyan érintette a világ gazdaságát, fizikai és érzelmi egészségünket és jóllétünket. Általánosan elismert tény, hogy a jóga pozitív szerepet játszik, a betegségtől az egészségig vezető út megtanításában, a testünk, elménk és lelkünk összekapcsolásában. A jóga képes arra, hogy megfeleljen különféle igényeknek és alkalmazkodjon különböző helyzetekhez, mind személyes, mind családi, társadalmi körökben és globális szinten is maximálisan biztosítja egészségünket.
India magyarországi nagykövetsége reméli, hogy a megszámlálhatatlan online eseményen keresztül idén tovább bővült a jóga hatásköre, ezzel is bevonva minél több embert a közös élményekbe, melyek ezúttal digitális felületen keresztül törtek utat a jóga lelkes gyakorlói számára, és így egyben hozzájárul majd ennek a jelentőségteljes nemzetközi eseménynek a sikeréhez is – vélekedett a nagykövet.

 

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

199. Anna-bál

2024-07-27. 18.00 Anna Grand Hotel

Bál a hagyományok jegyében.

Operagála

2024-07-26. 20.00 Gyógy tér

Szólisták koncertje.

Operafüred

2024-07-25. 20.00 Gyógy tér

Gálakoncert.

Anna Fesztivál

2024-07-22-28. Tagore sétány

Operagála, szerenádok éjszakája, szívhalászat.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

füredi átlagnyögdíjas

2024.07.18.

Tegnap teljesen véletlen belebotlottam a Kisfaludyn egy 5 tagú német családba, nagyon érdekelte őket minden, ők is megjegyezték, hogy a…

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Monis Banner
2
Bahart