Jóga a Szívkórházban

Jógázzunk otthon! - ez volt idén a mottója a Jóga Nemzetközi Világnapjának. A jelmondatot szem előtt tartva az Indiai Nagykövetség olyan eseménysorozatot indított, amely nem csupán követte a társadalmi távolságtartás előírásait, de igyekezett minél több magyart is összekötni egymással. A Szívkórház dolgozói is csatlakoztak a virtuális közös jógához.

A Nemzetközi Jóganap megünneplésének alkalmából az Indiai Nagykövetség együttműködésre lépett Magyarország nagyobb városainak, úgymint Budapest, Szeged, Debrecen és Pécs vezető jógatanáraival, akik saját stúdiójukból közvetíthették élőben a Nemzetközi Jóga Protokoll gyakorlatait. A programot Ankita Sood, a budapesti Amrita Sher-Gil Kulturális Központ jógaoktatója vezette, aki élőben jelentkezett be a Hősök teréről.

Balatonfüredről Hári Lenke alpolgármester és Prof. dr. Veress Gábor a Szívkórház főigazgatója köszöntötte a kulturális központ vezetőjét, hangsúlyozva, hogy a Nobel-díjas költő, Tagore emlékének ápolása révén rendkívül szoros a kapcsolat India és a város között.

Az esemény fontosságát hangsúlyozva Kumar Tuhin, India magyarországi nagykövete úgy nyilatkozott: Idén az egész világnak példátlan kihívásokkal kellett szembenéznie. A világjárvány komolyan érintette a világ gazdaságát, fizikai és érzelmi egészségünket és jóllétünket. Általánosan elismert tény, hogy a jóga pozitív szerepet játszik, a betegségtől az egészségig vezető út megtanításában, a testünk, elménk és lelkünk összekapcsolásában. A jóga képes arra, hogy megfeleljen különféle igényeknek és alkalmazkodjon különböző helyzetekhez, mind személyes, mind családi, társadalmi körökben és globális szinten is maximálisan biztosítja egészségünket.
India magyarországi nagykövetsége reméli, hogy a megszámlálhatatlan online eseményen keresztül idén tovább bővült a jóga hatásköre, ezzel is bevonva minél több embert a közös élményekbe, melyek ezúttal digitális felületen keresztül törtek utat a jóga lelkes gyakorlói számára, és így egyben hozzájárul majd ennek a jelentőségteljes nemzetközi eseménynek a sikeréhez is – vélekedett a nagykövet.

 

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.