Oldal kiválasztása

Jóga a Szívkórházban

Szerző: | 2020-06-22.

Jógázzunk otthon! - ez volt idén a mottója a Jóga Nemzetközi Világnapjának. A jelmondatot szem előtt tartva az Indiai Nagykövetség olyan eseménysorozatot indított, amely nem csupán követte a társadalmi távolságtartás előírásait, de igyekezett minél több magyart is összekötni egymással. A Szívkórház dolgozói is csatlakoztak a virtuális közös jógához.

A Nemzetközi Jóganap megünneplésének alkalmából az Indiai Nagykövetség együttműködésre lépett Magyarország nagyobb városainak, úgymint Budapest, Szeged, Debrecen és Pécs vezető jógatanáraival, akik saját stúdiójukból közvetíthették élőben a Nemzetközi Jóga Protokoll gyakorlatait. A programot Ankita Sood, a budapesti Amrita Sher-Gil Kulturális Központ jógaoktatója vezette, aki élőben jelentkezett be a Hősök teréről.

Balatonfüredről Hári Lenke alpolgármester és Prof. dr. Veress Gábor a Szívkórház főigazgatója köszöntötte a kulturális központ vezetőjét, hangsúlyozva, hogy a Nobel-díjas költő, Tagore emlékének ápolása révén rendkívül szoros a kapcsolat India és a város között.

Az esemény fontosságát hangsúlyozva Kumar Tuhin, India magyarországi nagykövete úgy nyilatkozott: Idén az egész világnak példátlan kihívásokkal kellett szembenéznie. A világjárvány komolyan érintette a világ gazdaságát, fizikai és érzelmi egészségünket és jóllétünket. Általánosan elismert tény, hogy a jóga pozitív szerepet játszik, a betegségtől az egészségig vezető út megtanításában, a testünk, elménk és lelkünk összekapcsolásában. A jóga képes arra, hogy megfeleljen különféle igényeknek és alkalmazkodjon különböző helyzetekhez, mind személyes, mind családi, társadalmi körökben és globális szinten is maximálisan biztosítja egészségünket.
India magyarországi nagykövetsége reméli, hogy a megszámlálhatatlan online eseményen keresztül idén tovább bővült a jóga hatásköre, ezzel is bevonva minél több embert a közös élményekbe, melyek ezúttal digitális felületen keresztül törtek utat a jóga lelkes gyakorlói számára, és így egyben hozzájárul majd ennek a jelentőségteljes nemzetközi eseménynek a sikeréhez is – vélekedett a nagykövet.

 

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Adj vért Balatonfüreden!

Az ország hét városában véradási akciót tartanak szeptember utolsó hétvégéjén. Balatonfüred az egyik helyszín.

Közel ezren tekertek

A zord időjárás ellenére a BalatonFondón közel ezren indultak el.

Sokan költöttek Füreden

Több mint 9 milliárd forintot költöttek a K&H SZÉP-kártya birtokosok, a top 3 nyári helyszín között ott van Füred is.

Mert ha elindul a vonat...

2024.09.26.

Biztos nem Belgrádba ment a kérdéses járat... Akkor nem, hogy 32 percet késett volna, hanem 32 perccel előbb érkezett volna…

MÁV

2024.09.25.

A 32 perc az még csak lóf... sem. Ez tényleg így van. Bármit csak akkor lehet szóvá tenni, ha 120…

soha többet vonat!!!

2024.09.25.

Több éve vonatoztam utoljára és hétfőn egy világ dőlt össze bennem! a 13,05-ös tapolcai vonat 32 perces késéssel indult Füredről,és…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Mvm Cmyk Emblem Mg
Szerencsejáték Zrt
Bahart