Nyit a kulturális negyed

Tárlatvezetések, jazz koncertek, borozás, éjszaka a múzeumokban. Június utolsó hétvégéjén újra kulturális programok, sétáló utcai hangulat Balatonfüreden. Szeptemberig ezentúl minden hétvégén lezárják az autós forgalom elől a Blaha Lujza utcát. Hangulatos kulissza programokkal, rendezvényekkel.

Az idelátogató turisták és a helyiek is előszeretettel keresik fel a reformkori városrész vendéglátóhelyeit, a hangulatos teraszokat, az itt helyet kapó programokat. Balatonfüred történelmi városrésze június utolsó hétvégéjén újra, amolyan, kulturális negyeddé válik.

Június 26-27. között az autók időszakos kitiltásával egy nyugodtabb miliő, mediterrán életérzés fogadja a vendégeket. A hétvégén számos program közül választhatnak az idelátogatók. A Múzeumok Éjszakája keretén belül lesz több egyedi tárlatvezetés, koncertek a Vaszary Villa kertjében, filmvetítés és reformkori séta.

Térzenét ad Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara, péntek este hét órakor a Kredenc Bisztró teraszán pedig a Csopak Demizson Allstars Orchestra koncertezik.

A helyi turisztikai egyesület tematikus borhétvégét rendez az Új Balatoni Borok Háza előtt, pénteken és szombaton 9-17 óra között. A Zelna, a Lídia és az Arias Borházak legjobbjai közül válogatott borcsomag a Fehér Szalag trófeái nevet viseli.

Június 26-27-én, 19.00-24.00 óra között forgalmirend-változás lesz a városban. A Kisfaludy és a Blaha Lujza utca le lesz zárva a gépjárműforgalom elől.
Parkolási lehetőségek a közelben: Zsigmond-, Csokonai-, Zákonyi-, Táncsics Mihály-, Honvéd-, Huray- és Borsos Miklós utca.
A forgalmi rend változásokat táblák jelzik.

Íme, az útlezárások listája egészen szeptemberig:

– Június 26-27. péntek-szombat
– Július 3-4. péntek-szombat
– Július 10-11. péntek-szombat
– Július 17-18. péntek-szombat
– Július 22-25. csütörtök-vasárnap (Anna fesztivál)
– Július 31-augusztus 1. péntek-szombat (Kékszalag)
– Augusztus 7-8. szerda-csütörtök
– Augusztus 14-15.péntek-szombat
– Augusztus 19-22. szerda-szombat (Borhetek, koncertek)
– Augusztus 28-29. péntek-szombat
– Szeptember 4-5. péntek szombat (Filmpiknik)

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.