Örömzene a parton

Balatonfüred is csatlakozik a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség "Újra miénk a tér!" elnevezésű országos kezdeményezéséhez. Július 5-én, vasárnap 18 órától a Kisfaludy Színpadon a balatonfüredi és az ajkai fúvósok szórakoztatják majd a szabadtéri koncert közönségét.

A többi előadó-művészeti ághoz hasonlóan a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség (MAFUMASZ) életében is sok kihívást hozott az elmúlt időszak. Most úgy tűnik, hogy a szervezethez tartozó zenekarok és mazsorett-csoportok lépésről-lépésre visszatérhetnek a régi kerékvágásba.
A tagszervezetekkel közösen úgy döntöttek, hogy egy nagyszabású, országos eseménnyel jelentkeznek: ugyanabban az időpontban, július 5-én, vasárnap 18 órától a teljes tagság – zenekarok és mazsorettesek egyaránt – az egész ország területén együtt muzsikálnak és táncolnak. Helyszínként az adott település főterét vagy egy frekventált pontját választották, így Balatonfüreden a Kisfaludy Színpadon lesz látható Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara és Ajka Város Bányász Fúvószenekara.

A Magyar Fúvószenei Szövetség 1990-ben annak a Balázs Árpádnak az elnökletével alakult, aki 2006-ban vehette át a Balatonfüred Város Díszpolgára címet. A szövetségen belül 1994-ben alakult meg az önálló mazsorett szekció, aminek a nyomán a névváltoztatás is időszerűvé vált. Európai minták alapján minősítési rendszert dolgoztak ki a magyar amatőr fúvószenekarok és mazsorett-együttesek számára, akik több kategóriában és különféle nehézségi fokozatban kérhetnek minősítést. A szövetség nem csak zenei versenyeket, hanem országos fesztiválokat is szervez, mint például a vasárnapi, „Újra miénk a tér!” koncertsorozat.

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.