Oldal kiválasztása

Örömzene a parton

Szerző: | 2020-07-01.

Balatonfüred is csatlakozik a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség "Újra miénk a tér!" elnevezésű országos kezdeményezéséhez. Július 5-én, vasárnap 18 órától a Kisfaludy Színpadon a balatonfüredi és az ajkai fúvósok szórakoztatják majd a szabadtéri koncert közönségét.

A többi előadó-művészeti ághoz hasonlóan a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség (MAFUMASZ) életében is sok kihívást hozott az elmúlt időszak. Most úgy tűnik, hogy a szervezethez tartozó zenekarok és mazsorett-csoportok lépésről-lépésre visszatérhetnek a régi kerékvágásba.
A tagszervezetekkel közösen úgy döntöttek, hogy egy nagyszabású, országos eseménnyel jelentkeznek: ugyanabban az időpontban, július 5-én, vasárnap 18 órától a teljes tagság – zenekarok és mazsorettesek egyaránt – az egész ország területén együtt muzsikálnak és táncolnak. Helyszínként az adott település főterét vagy egy frekventált pontját választották, így Balatonfüreden a Kisfaludy Színpadon lesz látható Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara és Ajka Város Bányász Fúvószenekara.

A Magyar Fúvószenei Szövetség 1990-ben annak a Balázs Árpádnak az elnökletével alakult, aki 2006-ban vehette át a Balatonfüred Város Díszpolgára címet. A szövetségen belül 1994-ben alakult meg az önálló mazsorett szekció, aminek a nyomán a névváltoztatás is időszerűvé vált. Európai minták alapján minősítési rendszert dolgoztak ki a magyar amatőr fúvószenekarok és mazsorett-együttesek számára, akik több kategóriában és különféle nehézségi fokozatban kérhetnek minősítést. A szövetség nem csak zenei versenyeket, hanem országos fesztiválokat is szervez, mint például a vasárnapi, „Újra miénk a tér!” koncertsorozat.

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart