A Tagore sétányon lesznek a Filmpiknik vetítései

Szeptember 3-5. között rendezik meg a Veszprém-Balaton Filmpikniket, ahol az év legjobb magyar filmjeit ingyenesen nézheti majd meg a közönség. Balatonfüreden a Balaton Moziban és a Tagore sétányon, óriás kivetítőn láthatják a filmbarátok a tavalyi filmtermés legjavát míg Veszprémben a Hangvilla, az Expresszó és a Vár (Szentháromság tér) ad otthont a filmes rendezvénynek.

A Magyar Mozgókép Szemle díjazottjait és hazai filmklasszikusokat vetítenek majd a Filmpikniken, az ingyenes eseményre több ezer érdeklődőt várnak a szervezők. A hangulatos szabadtéri és városi színhelyekkel szeretnének izgalmas közeget teremteni annak érdekében, hogy a magyar filmek és a közönség a járvány után újra egymásra találhasson. A Veszprém-Balaton Filmpiknik kínálatát zenei és gasztro programok, valamint szakmai és közönségtalálkozók színesítik majd. A szervezők fontosnak tartják, hogy találkozóhelyet biztosítsanak a szakmának, tovább erősítve a mozgóképművészet szerepét a Bakony-Balaton régióban.

A Veszprém-Balaton Filmpiknik társrendezvénye a Könyv-Bor-Jazz, melynek keretében Balatonfüreden három napig egymást váltják majd az író-olvasó találkozók, a tárlatvezetéssel háziasított borkóstolók és a Blaha utca reformkori házainak árnyékában szóló jazzkoncertek.

Az Európa Kulturális Fővárosa program keretében megvalósuló új filmes esemény a Veszprém-Balaton 2023 EKF program, a Nemzeti Filmintézet és a Magyar Filmakadémia szoros együttműködéséből születik meg.
– A filmes szakma a 90-es évek óta nem képviselteti magát a régióban semmilyen nagyobb szakmai, vagy közösségi programmal, ekkor szervezték meg utoljára a Veszprémi Tévétalálkozót. A város és a Balaton atmoszférája ugyanakkor ideális egy filmes találkozó számára, ezért is tartjuk örömtelinek és ígéretesnek a kezdeményezést – fogalmazott Can Togay, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. művészeti és kreatív igazgatója.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.