Oldal kiválasztása

Ötcsillagos füredi strandok

Szerző: | 2020-07-15.

Harmincöt balatoni strand nyerte el idén a magas szolgáltatási színvonalat elismerő Kék Hullám Zászlót. Közülük tizenhét kapta meg a legmagasabb minősítést, azaz az öt csillagot. A város két strandja, a Kisfaludy és az Esterházy egyaránt a legjobbak közé tartozik.

Harmincöt balatoni strand nyerte el az idén a magas szolgáltatási színvonalat elismerő Kék Hullám Zászlót. A legjobbaknak járó, ötcsillagos minősítést 17 strandon tűzhetik ki, négycsillagot 14, háromcsillagot 3, kétcsillagot egy strand nyert el.

Sosem volt annyira szükség a strandok megmérettetésére, mint most, mert ezzel is megmutathatjuk, hogy a járvány okozta nehézségek ellenére a balatoniak hisznek a nyár sikerében – mondta Lombár Gábor, a Balatoni Szövetség elnöke a Zamárdiban tartott díjátadón.

A megmérettetést meghirdető Balatoni Szövetség elnöke emlékeztetett arra, hogy az elmúlt években és az idén is komoly strandfejlesztések történtek a Balatonnál, ezekhez hozzájárultak a Magyar Turizmus Ügynökség strandfejlesztő forrásai is.

A helyszíni bejárások június utolsó hetében zajlottak, az értékelésben ezúttal részt vett a Nők a Balatonért Egyesület, a Balatoni Turizmus Szövetség, a Balatoni Kör, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park és a Magyar Turisztikai Ügynökség, valamint a megyei tiszti főorvosok is.

A minősítés során a bizottság vizsgálta a parkolási viszonyokat, a vizesblokkok állapotát, tisztaságát, a strand akadálymentesítésének szintjét, a környezet állapotát, a játszóterek minőségét, árnyékoltságát. Figyelembe vették a sportolási lehetőségeket, és a gyerekbarát szempontokra is odafigyeltek. Minősítették a strandi vendéglátóhelyeket és egyéb szolgáltatásokat, mint például a wi-fi, értékmegőrző és egyebek meglétét.

Ötcsillagos strandok:

Balatonfüred, Esterházy strand
Balatonfüred, Kisfaludy strand
Alsóörs Községi strand
Csopak, Községi strand
Balatonalmádi Wesselényi strand
Vonyarcvashegy Lidó strand
Balatongyörök Községi strand
Gyenesdiás Diási Játékstrand
Szigliget Községi strandfürdő
Keszthely Városi strand
Balatonberény Községi strand
Balatonföldvár Keleti strand
Zamárdi Nagystrand
Badacsonytomaj Városi strand
Balatonederics Zöld Hullám strand
Gyenesdiás Gyenesi Lido strand
Balatonszárszó Mikszáth utcai Központi strand

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2022 >
Szeptember
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004