Oldal kiválasztása

Ritmusban a természettel – RSM2 a Kékszalag győztes

Szerző: | 2020-07-31.

A Vándor Róbert kormányozta RSM2 nyerte az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat. A rendkívül szélcsendes versenyen 17 óra 52 perc 57 másodperc alatt teljesítve a távot, hajnalban ért célba a győztes katamarán. Ritmusban voltunk a természettel – nyilatkozta a győztes hajó kormányosa.

Az RSM2 katamarán pénteken hajnali három óra körül ért célba az utóbbi tíz év leglassabb Kékszalagján. A győztes hajó legénységének tagjai: Vándor Róbert, Kalocsai Zsolt, Lange Péter, Bali István, Margitics Botond és Fekete András voltak.

A második helyen közel 45 perces hátránnyal a nagyot hajrázó New Black Jack (Roland Gabler) jött be. Utánuk már sűrű volt a mezőny. A dobogóra még az MKB-Prospex (Kaiser Kristóf) fért fel.
A Raffica (Király Zsolt) fért be az abszolút első nyolc helyre egyedüli nem katamaránként, a hetedik pozícióban, így ők nyerték a Yardstick hajóosztályt.
A tavalyi győztes Racing Django (Petrányi Zoltán) nyolcadikként futott be, Józsa Márton Fifty-fifty-je ötödik lett, Litkey Farkas kilencedikként ért a célba a Prevital kormányosaként.

– Végig tudatosan vitorláztunk, megvolt a sebességünk, nem kockáztattunk, jó ritmusban voltunk a mezőnnyel, a széllel, a természettel, úgyhogy igazából jól kijött minden. Együtt, közösen értük el ezt az eredményt. Rengeteg munkánk van ebben a sikerben. Ezt a hajót három évvel ezelőtt hoztuk be, már a harmadik katamaránunk 2010 óta. Nagyon sokat fejlesztettük a hajót, mire ilyen tempót ki tudtunk belőle hozni, amire most szükség volt – nyilatkozta Vándor Róbert, az RSM2 kormányosa az M4 Sportnak a célba érkezés után.

– Kenesét második helyen vettük, utána élre álltunk, ott éreztük már, hogy kezdtünk ellépni. Nyilván az még a verseny eleje, ott még az ember nem dőlhet hátra, de nagyon szép előnyt kovácsoltunk, a tihanyi átkelés után már szinte alig láttuk az üldözőbolyt. Aztán elállt a szél és mindenki utolért bennünket, így újra kezdődött minden. Nagy küzdelem volt a keszthelyi öbölben nagyon kevés széllel, ott szintén sikerült valahogy az élre kanyarodnunk és elsőként venni a bóját. Visszafelé volt még egy-két visszaesés, éreztük, hogy az északi part a jobb, oda többször, amint tudtunk visszafordultunk. Igazából ritmusban voltunk a természettel, jól működött minden” – értékelt Vándor Róbert.

Az idei Kékszalagra 535 hajó nevezett, akik 27 hajóosztályban versengenek egymással. A rendkívül szélcsendes időjárás miatt az utóbbi tíz év leglassabb versenye volt az idei.
A mezőny döntő többsége még vízen van.

A Kékszalag Európa leghosszabb tókerülő vitorlásversenye, amelyet 1934-ben rendeztek meg először. A 155 kilométeres táv teljesítésére a hajósoknak 48 óra áll rendelkezésükre Balatonfüredről indulva.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

199. Anna-bál

2024-07-27. 18.00 Anna Grand Hotel

Bál a hagyományok jegyében.

Operagála

2024-07-26. 20.00 Gyógy tér

Szólisták koncertje.

Operafüred

2024-07-25. 20.00 Gyógy tér

Gálakoncert.

Anna Fesztivál

2024-07-22-28. Tagore sétány

Operagála, szerenádok éjszakája, szívhalászat.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

füredi átlagnyögdíjas

2024.07.18.

Tegnap teljesen véletlen belebotlottam a Kisfaludyn egy 5 tagú német családba, nagyon érdekelte őket minden, ők is megjegyezték, hogy a…

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Monis Banner
2
Bahart