A tó körüli vendéglátás színvonalának emelkedését az olyan kezdeményezések is erősíthetik, mint az öt éve minden évben jelentkező az Év Strandétele verseny, vagy a balatoni fagyizók illetve fagylaltok megmérettetése. A versenyek célja a balatoni gasztronómia megújítása, hogy a vásárlók ötletes, egészséges, bárhol könnyen és gyorsan elkészíthető, a regionális alapanyagokra támaszkodó ételekkel találkozzanak a balatoni vendéglátóhelyeken.
A Magyar Konyha évek óta listázza a legjobb balatoni helyeket. A lap legfrissebb nyári számának gasztrokalauz melléklete több száz balatoni vendéglőt mutat be, segítve ezzel a tájékozódást azoknak, akik a minőségi gasztronómiát keresik.
Az összeállításból kiderül: egyre több az ínyenc étterem, sok ötlet van a balatoni gasztronómiában, amire láthatóan egyre nagyobb a kereslet is.
A kiadvány alapján a 10 legjobb ínyenc étterem 2020-ban a Balatonnál:
• Bistro Sparhelt – Balatonfüred
• Bock Bisztró Balaton – Vonyarcvashegy
• Kistücsök Étterem – Baaltonszemes
• Kővirág – Köveskál
• Kistrinus Gasztroműhely és Borbirtok – Kéthely
• Szent Donát Borkúria Bisztró – Csopak
• Szőlőhegyi Bisztró – Badacsonytomaj
• Terazza Bisro-Bar – Sümeg
• Tölgyesi Kúria – Káptalantóti
• Villa Kabala – Szigliget







igazi régi fürediek
2025.12.17.
Tisztelt Névtelen! Van egy nagy baj! A hozzászólása után ítélve Önnel semmi baja a füredieknek, hanem az éjszakai rendzavarókkal, stb.…
Bővebben
2025.12.16.
Sajnos a "rezignált füredinek" nem tudtam válaszolni, ezért ha nyomon követi az itteni beszélgetést, akkor válaszolnék, mégpedig nem vagyok iszákos,…
Bővebben
szintén nagyon fáradt füredi
2025.12.10.
Egyetértek rezignált füredivel, sőt. Én egyébként Judithoz képest pont fordítva érzem, évtizedek óta és évről évre egyre inkább: pont, hogy…
Bővebben