A tó körüli vendéglátás színvonalának emelkedését az olyan kezdeményezések is erősíthetik, mint az öt éve minden évben jelentkező az Év Strandétele verseny, vagy a balatoni fagyizók illetve fagylaltok megmérettetése. A versenyek célja a balatoni gasztronómia megújítása, hogy a vásárlók ötletes, egészséges, bárhol könnyen és gyorsan elkészíthető, a regionális alapanyagokra támaszkodó ételekkel találkozzanak a balatoni vendéglátóhelyeken.
A Magyar Konyha évek óta listázza a legjobb balatoni helyeket. A lap legfrissebb nyári számának gasztrokalauz melléklete több száz balatoni vendéglőt mutat be, segítve ezzel a tájékozódást azoknak, akik a minőségi gasztronómiát keresik.
Az összeállításból kiderül: egyre több az ínyenc étterem, sok ötlet van a balatoni gasztronómiában, amire láthatóan egyre nagyobb a kereslet is.
A kiadvány alapján a 10 legjobb ínyenc étterem 2020-ban a Balatonnál:
• Bistro Sparhelt – Balatonfüred
• Bock Bisztró Balaton – Vonyarcvashegy
• Kistücsök Étterem – Baaltonszemes
• Kővirág – Köveskál
• Kistrinus Gasztroműhely és Borbirtok – Kéthely
• Szent Donát Borkúria Bisztró – Csopak
• Szőlőhegyi Bisztró – Badacsonytomaj
• Terazza Bisro-Bar – Sümeg
• Tölgyesi Kúria – Káptalantóti
• Villa Kabala – Szigliget
Kérdés-nek
2025.02.05.
Köszönöm a választ!
Bővebben
kérdés
2025.02.05.
Minden ilyen felmérés önkéntes alapon történik, ez evidens, ahogy ez a hírben is benne van egyébként. Bárhogy keresik meg minden…
Bővebben
KSH felmérés
2025.02.05.
Szeretném kérdezni - és örülnék hivatalos írásos válasznak itt -, hogy akit kisorsolnak és egyszer csak csenget a kérdezőbiztos, de…
Bővebben