Füredi étterem a Top 10-ben

A Balaton az elmúlt években már nemcsak a fürdőzésről, a pihenésről, és a lángosról szól, hanem a gasztronómiáról is. Az egysíkú, igénytelen ételek már a múlté, egyre jobb ételeket lehet kapni a strandokon, minőségibb lett a kínálat a bisztrókban, sőt az igazi ínyencek is válogathatnak már az éttermek között.

A tó körüli vendéglátás színvonalának emelkedését az olyan kezdeményezések is erősíthetik, mint az öt éve minden évben jelentkező az Év Strandétele verseny, vagy a balatoni fagyizók illetve fagylaltok megmérettetése. A versenyek célja a balatoni gasztronómia megújítása, hogy a vásárlók ötletes, egészséges, bárhol könnyen és gyorsan elkészíthető, a regionális alapanyagokra támaszkodó ételekkel találkozzanak a balatoni vendéglátóhelyeken.

A Magyar Konyha évek óta listázza a legjobb balatoni helyeket. A lap legfrissebb nyári számának gasztrokalauz melléklete több száz balatoni vendéglőt mutat be, segítve ezzel a tájékozódást azoknak, akik a minőségi gasztronómiát keresik.
Az összeállításból kiderül: egyre több az ínyenc étterem, sok ötlet van a balatoni gasztronómiában, amire láthatóan egyre nagyobb a kereslet is.

A kiadvány alapján a 10 legjobb ínyenc étterem 2020-ban a Balatonnál:

• Bistro Sparhelt – Balatonfüred
• Bock Bisztró Balaton – Vonyarcvashegy
• Kistücsök Étterem – Baaltonszemes
• Kővirág – Köveskál
• Kistrinus Gasztroműhely és Borbirtok – Kéthely
• Szent Donát Borkúria Bisztró – Csopak
• Szőlőhegyi Bisztró – Badacsonytomaj
• Terazza Bisro-Bar – Sümeg
• Tölgyesi Kúria – Káptalantóti
• Villa Kabala – Szigliget

 

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.