Útlezárások és forgalomkorlátozás

Balatonfüred területén a rendezvényhelyszínek biztosítása, a gyalogos felületek növelése érdekében az alsó városrészben forgalmi rend módosítások várhatóak az augusztus 20-ai hosszú hétvégén.

 

Augusztus 19-én 12.00 órától augusztus 24-én 06.00 óráig forgalom csillapított zónát alakítanak ki a Jókai utca és a Zákonyi utca Vitorlás tér körüli szakaszán. A Honvéd utca (Kerek templom) és Süllő utca (Mélygarázs) közötti útszakaszt lezárják az átmenő forgalom elől. A területre csak az ingatlantulajdonosok, bérlők, szállóvendégek célforgalmi beközlekedése, illetve a közösségi közlekedés járműveinek behajtása engedélyezett. A közösségi közlekedés járművein kívül a Vitorlás tér előtti íven történő áthajtás nem lehetséges.

Parkolásra a forgalom csillapított területen kívüli pakolókertekben, a mélygarázsban és a szegély menti parkolókban van lehetőség. A zsúfoltság elkerülése érdekében javasoljuk a városszéli parkolók (Kemping, Germering utca, Kisfaludy strand) használatát.

Szerdától szombatig minden este várja vendégeit a sétálóutcává alakuló Blaha utca, így a Kisfaludy utcát lezárják augusztus 19-től augusztus 21-ig 19.00 és 24.00 óra között, illetve augusztus 22-én 16.00 és 24.00 óra között. A korlátozások a közösségi közlekedést nem érintik.

Az augusztus 20-i városi ünnepség alatt 10.00 és 11.30 óra között a csatlakozó útszakaszokkal együtt lezárják a Szent István teret a gépjárműforgalom elől, így az Ady Endre utcát a Noszlopy utcától, a Kossuth utcát a Csárda utcától, valamint az Arácsi utat a Malom köztől.

A lezárás időtartama alatt a helyi és helyközi autóbuszjáratok terelt útvonalon közlekednek, melyről bővebb információ a https://www.volanbusz.hu/hu/hirek/hir/35636 oldalon található.

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.