Átépítik a 8-as számú főút füredi csomópontját

Átépítik a 8-as számú főút Veszprém déli elkerülő szakaszát a litéri és a füredi csomópontok között.

A beruházás kétszer két sávos, a jelenlegi burkolat megerősítésével és burkolat szélesítéssel jár. Az egybefüggő 7,5 km hosszú útszakasz építése egyidőben, két külön tervezési szakaszban épül.

Az első ütemben a Litéri és Budapesti út csomópontot építik át. Itt új csomópont épül, két körforgalommal. Ennek a szakasznak a befejezési határideje 2021 decembere.
A második szakasz, a Budapesti út – Füredi csomópont, ennek befejezési határideje 2023 januárja. A szakaszon kettő külön szintű csomópont épül.

A kivitelezés az új Budapesti csomópontnál kezdődött meg, ezt Litér felől haladva a 2×2 sáv kiépítése és a teljes burkolat cseréje követi, ezzel párhuzamosan az említett másik két szakaszon közműkiváltások, az előkészítő és hídépítési munkák is elindulnak.

Az Almádi és Füredi meglévő és építendő csomópontok egybeesnek, ezért azok megépíthetősége csak a csomópontok Veszprém – Balaton irányának lezárásával lehetséges. A csomópontokban a 8-as út forgalma a kivitelezés ideje alatt is biztosított lesz majd kétszer egy sávon.
A csomópontok zárása nem egy időben, hanem időben eltolva, a két egymást követő két év egyikében, szeptember és május között történik majd.

Az útépítés részletei itt láthatók.

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.