Mozi a járvány idején

Az első Veszprém-Balaton Filmpiknik keretében a szakma képviselői Mozi a járvány idején címmel szezonnyitó konferenciát tartanak. A filmes rendezvényen a szakma vezető szereplői, producerek és filmforgalmazók keresnek válaszokat a gyökeresen új helyzet legaktuálisabb kérdéseire. Az esemény moderátora Till Attila.

Az utóbbi hónapokban jelentősen átalakult a filmes és tévés szakma az egész világon. A járvány által egyik leginkább sújtott iparág a filmgyártás és a moziforgalmazás. Számtalan film és tévésorozat forgatása állt le majd indult később újra, közben pedig sok produkciónál módosult a finanszírozási, gyártási stratégia, itthon és külföldön egyaránt. A Nemzeti Filmintézet létrejöttével hazánkban is megváltozott a támogatási rendszer.

A mozik hónapokra bezártak, a vezető streaming-szolgáltatók pedig egyre erősödnek. Lassan elmosódni látszik a különbség a filmes, mozis, internetes és tévés tartalmak között.
Ebben a kihívásokkal és változásokkal teli időszakban különösen fontos, hogy a szakma résztvevői együtt keressenek megoldásokat és állítsanak fel stratégiát. Az első Veszprém-Balaton Filmpiknik a közönség mellett a szakma képviselői számára is szeretne emlékezetes útravalót adni, ezért szeptember 5-én, 10 órától Balatonfüreden a Vaszary Galéria Széchenyi termében Mozi a járvány idején címmel szezonnyitó konferenciát tart.

Az eseményen a gyártás, majd a forgalmazás oldaláról keresnek válaszokat a gyökeresen új helyzet legaktuálisabb kérdéseire. Akik beszélgetnek: Mécs Mónika, Kovács Gábor, Muhi András és Osváth Gábor producerek és filmforgalmazók – Bálint Péter, a Filmforgalmazók Egyesületének elnöke, Böszörményi Gábor, a Mozinet ügyvezető igazgatója és Liszka Tamás, a Budapest Film vezérigazgatója. Az esemény moderátora Till Attila.

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.