Nincs vírusveszély – Újra kinyit a református iskola

Szeptember 14-étől újra kinyit a Balatonfüredi Református Általános Iskola és Óvoda. Az intézmény valamennyi munkatársának koronavírus-tesztje negatív lett, így az Oktatási Hivatal a rendkívüli szünet megszüntetéséről határozott.

Szeptember 14-étől a hagyományos rend szerint újra elindul a tanítás az iskolában és az óvodában.
A biztonságos helyzet fenntartása érdekében az intézmény igazgatója ismételten felhívja a figyelmet az Emberi Erőforrások minisztere által kiadott, az iskolákra kialakított intézkedések betartására: Kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató diákok látogassák az iskolát. A szülő köteles az intézményt értesíteni, ha a gyermeknél koronavírus-gyanú, vagy igazolt fertőzés áll fenn. Amennyiben a gyermek napközben rosszul érzi magát, haladéktalanul értesíteni kell a szülőt és az iskolaorvost. A szülő köteles a gyermeket hazavinni és felvenni a kapcsolatot a gyermekorvossal.

– A nagyobb létszámú közösségi rendezvényeinket (ünnepségek, családi istentiszteletek) felfüggesztjük. Az ősszel nem lesz úszásoktatás, a délutáni sportkörök, kórusok próbái elmaradnak. Intézményünkben a fertőtlenítés, a papírkéztörlők, valamint kézfertőtlenítők használata folyamatos. Az intézménybe lépéskor a testhőmérséklet mérése kötelező. A szülők, hozzátartozók nem léphetnek be az iskolába, csak az intézményvezető előzetes engedélyével. A délutáni hazavitelekor a szülő maszkban bejöhet az iskola udvarára, de az épületbe nem – fogalmazott Rojtos Norbert, az iskola igazgatója.

Mint arról korábban írtunk, az iskola egyik munkavállalójának pozitív korona-vírustesztje miatt kellett napokra bezárni az intézményt, mindaddig, míg az összes alkalmazott negatív koronavírus-teszt eredményt nem produkált.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.