Elhunyt Bradanovits Barnabás

Tragikus hirtelenséggel, hatvanéves korában elhunyt Bradanovits Barnabás, a balatonfüredi kézilabdázás ikonikus alakja.

Az 1960-ban született Bradanovits Barnabás sportolói pályafutását dobóatlétaként kezdte, súlylökőként magyar válogatott volt. Később áttért a kézilabdára és a 90-es évek elején – Balatonfüredre települése után – azonnal bekapcsolódott a város kézilabda életébe. A Balatonfüredi SC beállósa volt.

Nem csak nagyszerű játékosa, hanem csapatkapitánya és egyben szponzora volt a Balatonfüredi SC 1995/1996-os NB II-es bajnokcsapatának. 96-ban vezérletével alakult meg a Balatonfüredi Kézilabda Club, amelynek másfél évtizeden át volt alapító elnöke és önzetlen anyagi támogatója. Irányításával vált NB I-es gárdává, majd stabil első osztályú együttessé a füredi férfi kézilabda csapat. Az elnöki posztról történő lemondását követően is tagja maradt a BKSE elnökségének és haláláig nem csak szaktudásával, hanem anyagilag is segítette az egyre sikeresebb egyesületet.
2010-ben vehette át a Balatonfüred Sportjéárt kitüntetést.

Balatonfüreden nem csak mint sportember, hanem mint vállalkozó is közismert volt, a város több pontján húsboltot, közértet üzemeltetett. Üzletemberként is mindig a szíve vezette, tisztessége, nagylelkűsége jól ismert volt.
Tragikus halála minden sportbarátot mélyen megdöbbentett. Kiváló sportoló, sportvezető és áldott jó ember, így emlékezik rá mindenki, aki ismerte őt.

 

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.