Oldal kiválasztása

Megújult a tornaterem a református iskolában

Szerző: | 2020-10-07.

Átadták a Balatonfüredi Református Általános Iskola és Óvoda felújított tornatermét és kiszolgáló helyiségeit illetve az intézmény felújított sportpályáját. A felújítás közel 300 négyzetméteren valósult meg, a tornatermet az iskola több mint 200 tanulója mellett a röplabda utánpótlás-nevelés is használja majd. számára is színvonalas edzési lehetőséget is biztosít majd.

A 90 millió forintos beruházás révén az iskola tanulói színvonalas körülmények között tölthetik el a testnevelés órákat, a diákok mellett a létesítményt a röplabda utánpótlás is használja majd edzésekre. Az iskola régi tornaterme modern sportburkolatot kapott, az öltözők, a vizesblokkok és a tanári-edzői szoba, valamint a szertár is teljes átalakításon esett át, modernizálták a szellőzést is.

– Minden feltétel adott, hogy jó környezetben sportolhassanak a diákok, de a mindennapos testnevelési órák mellett röplabda edzések is zajlanak majd. Balatonfüred folyamatosan fejlődik, öröm, hogy az iskolái is – vélekedett Kontrát Károly államtitkár, a térség országgyűlési képviselője a felújított tornateremben tartott átadó ünnepségen.

– Az elmúlt években olyan fejlesztések valósultak meg az iskolában, amelyek révén a tanintézmény sokkal korszerűbbé vált. Népszerű lett az iskola. Most az új tornateremmel és a felújított sportpályával a testnevelés feltételei is javultak – fogalmazott Rojtos Norbert az intézmény igazgatója.

Makó István, a Balatonfüred Város Sportjáért Közhasznú Alapítvány ügyvezetője kiemelte: a beruházás révén nemcsak az iskola diákjai élvezhetik a modern tornatermet, hanem Balatonfüred egyik legfiatalabb, ám annál sikeresebb csapatsportágának, a röplabdának az infrastrukturális és képzési feltételeit is sikerült javítani.

Az általános iskola 40×20 méteres, leromlott állapotú udvari pályájának megújítása is elkészült, ehhez a Magyar Kézilabda Szövetség pályázati programja biztosított forrást.

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart