Oldal kiválasztása

Beköltözhetnek a gimnazisták

Szerző: | 2020-10-08.

Még az őszi tanítási szünet előtt beköltözhetnek a diákok a teljesen felújított Lóczy Lajos Gimnáziumba. 428 tanuló és 44 tanár várja, hogy elkezdődhessen a tanítás az intézményben.

Elkészült a gimnázium teljes felújítása, lezajlott a próbaüzem, tesztelték a szellőzés, a fűtés, a klíma illetve az elektromos hálózat működését, – az épület műszakilag kész arra, hogy fogadja a diákokat. Jelenleg az iskola igényeihez igazodó bútorok elhelyezése zajlik, már részben visszaköltözött a könyvtár, a tantermek berendezése is folyamatban van.

A tervek szerint október 19-én, hétfőn, elkezdődik a tanítás a gimnáziumban. Az őszi szünet alatt pedig elbontják az épület bejáratánál lévő, a mozgáskorlátozottak számára kialakított rámpa betonfalát, amely jelenleg kitakarja Garányi József 1964-ben, az iskola falán elhelyezett domborművét. A döntést az önkormányzat hozta meg a lakossági kritikák miatt.

Mint arról már többször írtunk, az egy évvel ezelőtt elkezdett, másfél milliárdos fejlesztés révén teljesen megújult a gimnázium, amely egy új, hét tantermet felölelő emeletet kapott. Jelentős energetikai fejlesztés is megvalósult: kicserélték a nyílászárókat, korszerűsítették a hőszigetelést, a fűtési és világítási rendszereket valamint teljesen felújították az intézmény udvarát.

  • Fotógaléria

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Szúnyogirtás Füreden

Ismét szúnyoggyérítést tartanak a városban. Június 24-én lesz a földi kémiai irtás.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004