Sándor Katalin kapta a szociális tevékenységért díjat

Sándor Katalin, a Nagycsaládosok Szivárvány Egyesület elnöke kapta idén a Balatonfüred szociális tevékenységéért díjat. Az önkormányzat elismerését a járványhelyzet miatt egy későbbi időpontban, a tervek szerint jövő tavasszal veszi csak át a díjazott.

Sándor Katalin tíz éve vezeti a szociálisan rászorulók támogatását felvállaló füredi civil egyesületet, de tevékenysége jóval korábbra nyúlik vissza, hiszen már 20 évvel ezelőtt részt vett a városban élő szociálisan hátrányos helyzetűek feltérképezésében.
Vezetésével és aktív közreműködésével a társadalmi szervezetben szerteágazó tevékenységet folytatnak, egyebek mellett érdekvédelmi, jogi, adóügyi és egyéb tanácsadással, ügyintézéssel segítik a rászorulókat.

A szülők számára előadás sorozatot hívott életre elsősorban a problémás gyermekek nevelésével kapcsolatban, gyermekfesztiválokat, kézműves foglalkozásokat, nyári olvasótáborokat szervezett. A Sellő Alapítvány elnökeként az Advent Fényei rendezvény egyik kitalálója és éveken át szervezője.

Önkéntes segítőkkel együtt öt éve végez élelmiszermentést a nagyobb füredi áruházakból, a program révén több száz rászoruló család jut rendszeresen élelmiszerhez. Vezetésével a Nagycsaládosok egyesülete 2013-óta minden évben karácsonyi segélyakciót hirdet, több ízben tartott gyermek- és felnőttruha osztási akciót.

Sándor Katalin évtizedek óta folytatott áldozatkész, önzetlen szociális tevékenysége nagyban hozzájárul Balatonfüred szociális és gyermekjóléti ellátásának színvonalas biztosításához – áll a laudációban.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.