Oldal kiválasztása

A könyvtár zárva, de szabad a kölcsönzés

Szerző: | 2020-11-20.

A november 10-én életbe lépett kormányrendelet értelmében a füredi könyvtár is bezárt. Az épületbe ugyan nem lehet belépni, de lehetőséget biztosítanak a kölcsönzésre.

– A tavasszal is hasznosnak bizonyult szolgáltatásunkat újra indítottuk – mondta Tóth Györgyi, a könyvtár igazgatója. – Olvasóink a teljes nevük vagy olvasójegy-számuk megadásával elküldhetik nekünk e-mailben – a szerző és a cím feltüntetésével – a kölcsönözni kívánt könyvek listáját, de telefonon is bediktálhatják a kérésüket. Az összekészített könyvcsomagok előre egyeztetett időpontban a könyvtár oldalsó, mozgássérültek által is megközelíthető bejáratánál vehetőek át hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között.

Az olvasmányok kiválasztásában segítség lehet a könyvtár honlapján található katalógus, ahol szintén az olvasójegy számával és jelszóval azt is ellenőrizhetjük, hogy épp milyen könyvek vannak nálunk. A lejárt határidők miatt nem kell aggódni, hisz a zárlat feloldásáig a már kikölcsönzött könyveket automatikusan meghosszabbítják.

– A tavaszi zárlat idején sokan és örömmel fogadták a könyvek elvitelének lehetőségét – emlékezett vissza Tóth Györgyi. – Az újabb vészhelyzet miatti zárás óta eltelt egy hét alatt már közel száz olvasó jelezte, hogy szeretné igénybe venni ezt a szolgáltatást. Akik koruknál vagy betegségüknél fogva nem tudnak személyesen eljönni a könyvcsomagért, azoknak kollégáink az előírt védőfelszerelésben kiszállítják azt, illetve a Szociális Alapellátó Központ vállalta, hogy az ő ellátottaikhoz elviszik a becsomagolt könyveket. Az önkormányzat jóvoltából a könyvbeszerzésünk nem állt le, érkeznek az új könyvek, amikre nagy igény van.

A zárva tartás idején a könyvtár munkatársai fogadják a beérkező igényeket, összekészítik a könyvcsomagokat és háttérmunkát is végeznek. A beiratkozott olvasók a katalógusból választott könyvre elő is jegyezhetnek, a szintén csomagoltan visszaérkező könyveket azonban nem adják ki azonnal: félre teszik őket és csak az előírt pihentetési idő után válnak ismét kölcsönözhetővé.

A városi könyvtár elérhetőségei: olvszolg@varosikonyvtar.t-online.hu vagy gyermekkonyvtar@varosikonyvtar.t-online.hu, telefonszám: +36 87 343 070. A könyvek kiválasztásához használható katalógus itt található.

 

Megosztás

Olvass tovább

Programok

< 2024 >
Március
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírek, Agora

Hírek

Rajzpályázat

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek” címmel rajzpályázatot hirdet a Karitáció Alapítvány.

Agora

  • Attila2024-02-28 17.10AgoraÍzléses közterületek Füreden? De mi lesz a lakóteleppel ,évek óta nem kezelik rendesen a növényeket ,bokrokat, fákat. Több szolgáltató feltúrta
  • Hát csak nem már megint egy átkozott szálloda?2024-02-23 16.27AgoraÉs ráadásul annyira szép zöld, hogy csak na. De a lényeg, hogy a turizmus nem cél, hanem eszköz. Az egyik
  • Rendelethez2024-02-23 16.24AgoraKöszönöm az információt! És egyben nagyon gratulálok az illetékeseknek.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Gazdabolt
Bahart
image004