Elkezdték a városban a pedagógusok koronavírus-tesztelését

Megkezdődik a városban is az egészségügyi, a szociális és a nevelési intézményekben dolgozók koronavírus-tesztelése. Elsőként az óvodákban és a bölcsődében zajlik a szűrés, majd következnek az iskolák. A járásban összesen 380 koronavírus-tesztet végeznek majd el.

A program célja a dolgozók egészségének védelme, a járvány terjedésének lassítása. A részvétel önkéntes, azonban az önkormányzat arra kéri az intézmények dolgozóit, segítsenek maguknak és a környezetüknek azzal, hogy részt vesznek a tesztelésen.

A múlt héten a nevelőtestületekben jelentkező koronavírusos tünetek miatt be kellett zárni a Kiserdei Óvodát, a lakótelepi óvodát és a városi bölcsődét, a Radnóti Miklós Általános Iskolában pedig digitális oktatásra álltak át. November 23-án, hétfőtől mindegyik intézményben újra a megszokott rend szerint zajlik az oktatás.

– El tudtuk kezdeni a hagyományos tanítást, a diákok újra iskolába járnak. A kötelező karantén miatt még néhányan otthon tartózkodnak, de ez már nem akadályozza a tanítás menetét. Várjuk mi is a teszteléseket, remélem tudjuk folytatni a hagyományos tanítást– nyilatkozta a balatonfured.hu kérdésére Steierlein István igazgató.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.