Éjszaka ingyenesek a mélygarázsok

Az új kormányrendelet értelmében november 23-án estétől ingyenes a parkolás a parkolóházakban, a mélygarázsokban, a zárt felszíni parkolókban és a nem zárt felszíni parkolókban. A közterületi parkolásért szintén nem kell fizetni.

A kormány határozata alapján Balatonfüreden a Probio Zrt. tulajdonában álló, valamint az önkormányzati tulajdonú zárt parkolók és mélygarázsok november 23-tól december 11-ig, este 7 és reggel 7 óra közötti időszakban ingyenesen vehetők igénybe. A fenti időszakon kívül, a parkolók használata továbbiakban is díjköteles.

A rendelet szerint a városban lévő magántulajdonú, kereskedelmi célú parkológarázsokat, és a felszíni zárt parkolókat is ingyenesen meg kell nyitni este 7 és reggel 7 között, a fenti időszakban.

A koronavírus-járvány miatt korábban már rendelkezett a kormány a parkolásról, ezek a döntések továbbra is érvényesek. Azaz nem kell a parkolásért várakozási díjat fizetni a helyi közutak, valamint az önkormányzatok illetve az állam tulajdonában álló közforgalom elől el nem zárt magánutak, terek, parkok és egyéb közterületeken.

Balatonfüreden is a közterületi parkolók használata ingyenes, de a nappali órákban a Zákonyi Ferenc illetve az Ady Endre utcai mélygarázsokban, az Esterházy strand előtti parkolóban valamint a Borsos Miklós utcai parkolóban továbbra is díjat kell fizetni a parkolásért.
A parkolókat üzemeltető Probio Zrt. minden parkolóban egyértelmű táblákkal jelezte a parkolásra vonatkozó szabályokat.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.