Díjazták a várost

Kihirdették A tiszta és virágos Veszprém megyéért közterület-szépítési verseny idei nyerteseit. Balatonfüred kiváló minősítést ért el.

A Veszprém Megyei Önkormányzat immár 18. alkalommal hirdette meg a versenyt, amelynek elsődleges célja, hogy ösztönözze a megye településeit, a legkisebb falvaktól a nagyobb városokig, a közterületeik folyamatos gondozására, a zöldterületek szépítésére.

A megmérettetésre idén 62 önkormányzat jelentkezett. A helyszíni szemléket júliusban tartotta a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Területfejlesztési, Területrendezési és Gazdasági Bizottsága tagjaiból álló zsűri. Pontozták a gyomtalanítást, parlagfű irtást, gyepesítést, a virágültetést, a fásítást, fák ápolását, a köztéri bútorzat állagmegóvását, a vízelvezető árkok rendbetételét, a közterület tisztaságát, takarítását valamint a településkép összhatását.

A versenyen az elmúlt években már többször díjazott Balatonfüred ezúttal kiváló minősítést kapott, díjazták a település környezetének színvonalas kialakítását, a zöldterületek állapotát, a virágosítást, fásítást, a vonzó településképet.

– Elkötelezettek vagyunk abban, hogy Balatonfüred egy élhető, növényekkel, parkokkal és gondozott zöldterületekkel rendelkező város legyen, és maradjon a jövőben is. Ehhez kérjük az intézmények, a vállalkozások és a magánszemélyek segítségét, támogatását. Ezek a díjak megerősítenek bennünket abban, hogy e tekintetben is jó úton járunk. Bár úgy gondolom, sokkal fontosabb, hogy mindannyian, akik ebben a városban élünk, ezt is érezzük – mondta a balatonfured.hu-nak Holczer András, alpolgármester.

A veszélyhelyzetre tekintettel idén elmaradt a verseny díjátadó ünnepsége, az elért eredményt tanúsító okleveleket és dísztáblákat a megyei önkormányzat elküldte a településeknek.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.