Átépítik a forgalmas csomópontot

Elkezdődhet a város régóta tervezett egyik legfontosabb közútfejlesztésének tervezése, a Germering utcai csomópont közlekedésének megoldása. Megjelent az új kormányhatározat, amely értelmében biztosított a fedezet a forgalmas csomópont tervezési munkáinak finanszírozására.

A Germering utca, a Balaton utca és a 71-es főút csomópontjának átépítése régóta napirenden van, a város közlekedésfejlesztésének egyik sarkalatos része. A teljes egészében állami beruházásként kezelt közútfejlesztési program keretében egy modern jelzőlámpás körforgalom épül a csomópontba, amely biztonságos közlekedést nyújt majd a gépjárművek és gyalogosok számára egyaránt, illetve jelentősen csillapítja a városba bejövő forgalom sebességét.

A koncepció szerint a Balaton utca nyomvonalát a vasúti pálya alatt vezetnék át, ezzel az arácsi városrész megközelíthetősége valamint az észak-déli keresztező forgalom is sokkal biztonságosabb lesz.

A kormány döntésével a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. biztosítja a forgalmas csomópont tervezési munkáinak finanszírozását. A közbeszerzési eljárás lebonyolítása után kezdődhet majd csak el a jelentős állami forrást igénylő beruházás.

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.