Oldal kiválasztása

Füredet 2020-ban is szerették – Turisztikai évértékelő

Szerző: | 2020-12-30.

A 2020-as év legnagyobb kihívása a koronavírus volt, amely jelentősen érintette a turisztikai szektort is. A járvány miatti korlátozások, biztonsági intézkedések ellenére azonban az idei főszezon is eredményesen zárult Balatonfüreden. Évértékelő a helyi turisztikai egyesület elnökétől.

Az utazási és határátkelési szabályok szigorodása miatt jelentősen kevesebb külföldi turista érkezett a városba, azonban a belföldiek száma rohamosan nőtt. A tengerpart helyett a Balatont választók között még mindig Balatonfüred a legkedveltebb nyaralóhely, a nyári hónapokban mintegy 784 ezer vendégéjszakát regisztráltak a városban. A külföldi vendégek átlagos tartózkodási ideje a Balatonnál 4,3 nap volt, ami hosszabb, mint a belföldieké, amely 2,5 napra tehető. A TOP 5 küldő ország a vendégéjszakák száma alapján Németország, Ausztria, Csehország, Lengyelország és Szlovákia volt.

– Példátlan összefogás mutatkozott a füredi szolgáltatók részéről, amelyre igazán büszkék lehetünk. Sokan már a járvány első hullámakor kiválóan alkalmazkodtak, a vírus adta nehéz helyzethez, kiszállításba kezdtek, felújítottak, új szolgáltatással bővítették kínálatukat. A 2020-as év bebizonyította mennyire fontos a belföldi turizmus erősítése és a gyönyörű szeptemberi, majd enyhe októberi időjárás rávilágított arra, hogy nem szabad hátat fordítani az egész éves Balaton koncepciónak sem. Tapasztalatunk alapján egyre többen keresték a minőségi szolgáltatásokat, valamint az aktív turizmus adta lehetőségeket, a vízi sportokat és a túrázási lehetőségeket – értékelt Böröcz István, a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület elnöke.

A balatonfüredi Tourinform iroda is újabb erős szezont tudhat maga mögött. A nyári hónapokban naponta kétszáz látogatót fogadtak, a turisták útba igazításán túl, összesen hatvan előadásra árusítottak jegyet, turisztikai ötletbörzét szerveztek az egyesület tagjainak, a vírus kezdetekor pedig hírlevelet küldtek a minél szélesebb körű tájékoztatás érdekében. Két Városmarketing Gyémánt díjjal ismerték el munkájukat. Megújult a Balatoni Borok Háza is, a Balatonfüred-Csopaki borvidék több mint 60 féle borát kínálja a városba látogatóknak.

A járvány miatt több nagyrendezvény is elmaradt, idén nem volt Anna-bál és Füred Gastro sem, de a Kékszalag, a Borhetek és a Füredi Szüret így is nagy sikerrel zajlott. A Romantikus Reformkor immár 15. alkalommal invitálta időutazásra az érdeklődőket, októberben pedig első alkalommal a nemzetközi Champagne nap alkalmából különleges pezsgőket lehetett kóstolni a mólón.

– Úgy látjuk szeretik a várost a turisták, az újabb rendezvények iránt is nagy az érdeklődés, és rengeteg potenciál rejlik a négy évszakos Balatonfüredben. Bizakodva tekintünk az új év elé, számos ötlettel, fejlesztési lehetőséggel várjuk a következő szezont- összegzett Böröcz István.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Jókai-napok

2024-05-03-04. Jókai Emlékház

Megemlékezés, irodalmi est.

Zeneiskolai koncert

2024-04-28. 17.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Művészeti csoportok hangversenye.

< 2024 >
Április
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Hírek, Agora

Hírek

Sebességmérési akció

A rendőrség az egész országot érintő sebesség-ellenőrzési kampányt tart. Balatonfüreden is mérnek.

Lezárják a Kossuth utcát

Május 1-jén majális lesz a Kossuth utcán, ezért annak felső részét lezárják. Íme, a részletek.

Verspályázat

A város ebben az évben is meghirdeti a Salvatore Quasimodo verspályázatot.

Agora

  • Helytörténeti Gyűjtemény2024-04-18 18.40AgoraOlyan szép és zöld lett ez az épület is! Mint a bíróság, meg a konferenciaközpont, meg a többi. Ja, nem.
  • Mándoki2024-04-17 16.54AgoraJajj, istenem! Kilóg a lóláb, kedves csalódott mátrai. Akkor irány oda, ahol jobb. Mindenki legyen ott, ahol jó neki. Peace!
  • csacsacsalódott mátrai országjárókrók2024-04-17 15.14AgoraNa, megint kényszerítve lettem egy válaszra, amit tényleg nem akartam közzétenni. Lelkük rajta. (vajon le fogják közölni?) Az akali ismerősünk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004