Idén tilos a szilveszteri tűzijáték

A járvány elleni védekezés miatt az idei szilveszteren tilos a közterületi tűzijáték és magánterületen is csak az alacsony kockázatú eszközök használhatók, vagyis a petárdák nem.

A megszokott szilveszteri pirotechnikai termékek idén nem is érhetők el a kereskedelemben, csak az első két kategóriába tartozó tűzijátékokat lehet megvásárolni és felhasználni, ám közterületen ezeket is tilos működtetni.

Tulajdonképpen idén csak a kertes házak udvarán van lehetőség a tűzijátékra, a társasházak erkélye például már nem minősül szabadtérnek, ott tilos használni ezeket az eszközöket. Ha valaki a társasház közös udvarán szeretne tűzijátékot működtetni, csak akkor teheti ezt meg, ha a társasház házirendje megengedi.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatója szerint a négy kategóriába sorolt tűzijátékok közül csak az alábbiak használhatók:
A közepes, szabadtéri használatra szánt tűzijátékok tiltottak. A járvány előtt ezeket lehetett december 28. és 31. között megvásárolni és szilveszterkor felhasználni, ám idén tilos az árusításuk és a felhasználásuk is.

Szilveszterkor fokozott rendőri jelenlétre kell számítani Balatonfüreden is, megbüntetik a kijárási tilalmat megszegőket, de ellenőrzik a tűzijátékok használatát is.

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.