Oldal kiválasztása

Útlezárás az Esterházy-kastély renoválása miatt

Szerző: | 2021-01-12.

Jó ütemben halad az egykori Esterházy-kastély műemlék épületének felújítása. A munkálatok miatt január 18-tól útlezárás és forgalomkorlátozás lép életbe a területen.

Hamarosan megkezdődik a Szívkórház mellett lévő, 1400 négyzetméteres Esterházy-kastély műemlék épületének statikai megerősítése, majd a tető bontása.

A munkálatok ideje alatt a Liliom utca-Erkel Ferenc utcai csomópontot lezárják, szintén lezárják a Táncsics utca murvás parkolóját. A lezárás nem fix elemekkel, hanem kapukkal történik, hogy a közeli Szívkórházat kevésbé zavarják a felesleges tolatással és egyéb zajokkal.
Az Erkel Ferenc utcát csak az ott lakók használhatják, az utcában tilos lesz a parkolás. A Szívkórházat ebben az időszakban a Honvéd Kórházon keresztül, a Szabadság utcáról lehet majd csak megközelíteni.
A közúti munkák befejezésével visszaállítják az eredeti forgalmi rendet, ez várhatóan  október 1-ig megtörténik.

Mint arról korábban beszámoltunk, több mint egymilliárd forintból újul meg a reformkori városrész legrégebbi műemlék épülete, az egykori Esterházy-kastély. A várhatóan jövő év őszre elkészülő beruházás részeként a felújított kastélyban nyaralástörténeti látogatóközpontot alakítanak ki. A műemléképülethez kapcsolódva megépül egy 200 négyzetméteres látogatóközpont és rendezik az épület kertjét is. A látogatóközpont szolgáltatásokkal, vendéglátókkal egész évben várja majd a vendégeket.
Részletek, látványtervek itt.

 

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart