Balatonfüred beelőzött

Balatonfüred volt a turisták körében a legnépszerűbb város 2020-ban, a KSH adatai szerint itt regisztrálták a legtöbb kereskedelmi vendégéjszakát. Az idegenforgalmi listákon eddig is előkelő helyet foglalt el a város, de úgy látszik, a koronavírus helyzet hatásai itt kevésbé voltak érezhetők.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján 2020-ban Balatonfüreden regisztrálták országosan a legtöbb kereskedelmi szálláshelyen eltöltött vendégéjszakát. Korábban a város csak a nyolcadik helyen végzett ezen a listán, a mostani elsőségét annak köszönheti, hogy a 40-80 százalékos országos forgalomcsökkenéshez képest Füreden csak 33 százalékos visszaesés volt – közölte a balatontipp.hu.

A második helyen Hajdúszoboszló áll, a harmadikon Budapest 5. kerülete, utánuk Hévíz és Siófok következik. A koronavírus miatt a külföldi turizmus gyakorlatilag lenullázódott, a belföldiek tartották életben a szektort, itt nyert nagyot Balatonfüred, hiszen a hazai vendégek között a legnépszerűbbnek bizonyult, a korábbi forgalomhoz csak 13 százalékos volt a városban a visszaesés. A számok azt mutatják, hogy a külföldi utazást kényszerűségből elhalasztók elsősorban Balatonfüreden keresték a kikapcsolódási lehetőséget.

A KSH adatok szerint a kereskedelmi szálláshelyek az országosan mért 13 millió vendégéjszakával 2020-ban az előző évi forgalom 42 százalékát bonyolították le. A listát a kereskedelmi szálláshelyek 2020. novemberi forgalmának adatai alapján állították össze, ami a vendéglátás november 10-ei lezárása miatt éves adatnak tekinthető.

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.