Oldal kiválasztása

Együttműködés Veszprémmel

Szerző: | 2021-01-22.

Balatonfüred együttműködési megállapodást kötött Veszprémmel az Európa kulturális fővárosa 2023. program keretében – jelentették be a Magyar kultúra napja alkalmából. Több mint hatvan településsel kötöttünk együttműködési megállapodást, de Balatonfüred volt az első és a legaktívabb partnerünk ebben – mondta a füredi sajtótájékoztatón Navracsics Tibor kormánybiztos.

– Balatonfüreddel nem új a kapcsolatunk, a két városnak számos kapcsolódási pontja van, de a mai együttműködés is korábbra nyúlik vissza. A tavalyi évben már közösen rendeztük meg az általunk nagyon fontosnak tartott Filmpikniket, amit szeretnénk a jövőben is folytatni, sőt, ígéretes tárgyalásaink vannak arról, hogy a magyar Filmszemlét is idehozzuk a térségbe, ezzel Veszprém-Balatonfüred-Balatonalmádi a magyar filmművészet egyik központja lehetne – vélekedett Navracsics Tibor.

A sajtótájékoztatón Bóka István Balatonfüred polgármestere úgy fogalmazott, az együttműködés célja, hogy kulturális téren még meghatározóbbá váljon a város. Irodalmi, filmes valamint képzőművészeti programok szervezése és azokhoz kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések várhatók Füreden, szabadtéri mozi, modern képtár és kiállítóhely létesítése szerepel a tervek között.
– Mindenképpen hosszútávon is fenntartható programokban és fejlesztésekben gondolkodunk – mondta Bóka István, akivel a várható fejlesztésekről szóló beszélgetésünk itt olvasható.

Navracsics Tibor, a balatonfured.hu kérdésére elmondta: váratlan helyzet, hogy 2023-ban Veszprémnek a koronavírus miatt Temesvárral és a görög Elefsina várossal kell osztoznia az Európa kulturális fővárosa címen, hiszen az eredetileg 2021-ben sorra kerülő két település halasztást kért.
– Már jeleztük a két városnak az együttműködési szándékunkat. Temesvár és Veszprém furcsa módon bár közel ezer évig azonos politikai alakulathoz tartozott, de nem tudom, hogy a történelemben valaha volt-e kapcsolat a két város között. Most ezt végre meg tudjuk teremteni. Mindig jó új kapcsolatokat létesíteni, ez színesítheti a kínálatunkat. Én nagyon bízom benne, hogy Veszprémnek nem kell halasztást kérnie, felkészültünk, 99 százalékos biztonsággal mondhatom, hogy ha a járványhelyzet elhúzódik is, 2023-ban készen állunk majd a rendezvényekre. Az infrastrukturális fejlesztésekért jobban aggódom, de sok olyan programunk van, amelyek a fejlesztések nélkül is megvalósíthatók – mondta Navracsics Tibor kormánybiztos.

 

 

Megosztás

Olvass tovább

Programok

< 2024 >
Február
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   

Hírek, Agora

Hírek

Rajzpályázat

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek” címmel rajzpályázatot hirdet a Karitáció Alapítvány.

Agora

  • Hát csak nem már megint egy átkozott szálloda?2024-02-23 16.27AgoraÉs ráadásul annyira szép zöld, hogy csak na. De a lényeg, hogy a turizmus nem cél, hanem eszköz. Az egyik
  • Rendelethez2024-02-23 16.24AgoraKöszönöm az információt! És egyben nagyon gratulálok az illetékeseknek.
  • mozi2024-02-23 15.58AgoraÖrülök a francia filmeknek, de egyébként is a Balaton moziban rendre vetítenek jó filmeket, amik kilógnak a szokásos pláza kínálatból.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Gazdabolt
Bahart
image004