Oldal kiválasztása

Ki dönthet az iskoláról?

Szerző: | 2021-02-21.

A katolikus egyház a következő tanévtől szeretné átvenni az Eötvös Loránd Általános Iskola fenntartását, szándékáról jogi nyilatkozatot is tett. Az esetleges fenntartóváltásról az iskola tanulóit képviselő szülőknek és az intézményben dolgozóknak kell meghoznia a döntést.

A tanintézmény jelenleg állami fenntartásban működik, az iskolai ingatlan tulajdonosa viszont az önkormányzat. Az esetleges fenntartóváltásban nincs döntési helyzetben az önkormányzat.

– Balatonfüreden több oktatási intézmény működik egyházi fenntartásban, a tapasztalatok jók, hiszen jó gazdái az intézményeknek és kiváló nevelő-oktató munkát folytatnak, amit a beiratkozások tapasztalatai is alátámasztanak. De ugyanilyen kiváló munkát folytatnak az állami fenntartásban működő iskolák is, legyen szó alapfokú vagy középfokú oktatási intézményről. Ilyen az Eötvös iskola is, amelyet szülőként is meg tudok erősíteni.
A fenntartóváltás kapcsán a döntés súlya az Eötvös Loránd Általános Iskola tanulóit képviselő szülőkön és az ott dogozókon nyugszik. Nekik kell eldönteni, reményeim szerint meghatározó többséggel, hogy milyen intézményt szeretnének a jövőben. A véleményüket mindenkinek tiszteletben kell tartani – nyilatkozta a balatonfured.hu-nak Bóka István, polgármester.

A város vezetője hozzátette: a korlátozásokkal sújtotta jelenlegi vírushelyzet nem igazán alkalmas a személyes kommunikációra, arra, hogy a szülők és a pedagógusok véleményüket kifejthessék.

– Az iskolai ingatlan tulajdonosa az önkormányzat és ez a jövőben is így lesz. Értelmezésünk szerint fenntartóváltás esetén az önkormányzatnak és az egyházi fenntartónak a használatot illetően külön meg kell állapodni, főként az állagmegóvás és a jövőbeni fejlesztések kapcsán – mondta Bóka István.

Az iskola fenntartásáról szóló szándéknyilatkozatok benyújtási határideje február 28-a, addig a Balatonfüredi Tankerületi Központ nem nyilatkozik az ügyben.

A tanintézmény közkedvelt a városban, több mint 400 diák jár az iskolába. Több fejlesztés is történt az elmúlt időszakban az intézményben, tavaly év végén adták át a Magyar Kézilabda Szövetség pályafelújítási programjának részeként a 35 millió forintból korszerűsített modern burkolattal ellátott kültéri sportpályát az iskola udvarán, ahol a mindennapos testnevelésórák zajlanak.

 

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Jókai-napok

2024-05-03-04. Jókai Emlékház

Megemlékezés, irodalmi est.

Zeneiskolai koncert

2024-04-28. 17.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Művészeti csoportok hangversenye.

< 2024 >
Április
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Hírek, Agora

Hírek

Sebességmérési akció

A rendőrség az egész országot érintő sebesség-ellenőrzési kampányt tart. Balatonfüreden is mérnek.

Lezárják a Kossuth utcát

Május 1-jén majális lesz a Kossuth utcán, ezért annak felső részét lezárják. Íme, a részletek.

Verspályázat

A város ebben az évben is meghirdeti a Salvatore Quasimodo verspályázatot.

Agora

  • Helytörténeti Gyűjtemény2024-04-18 18.40AgoraOlyan szép és zöld lett ez az épület is! Mint a bíróság, meg a konferenciaközpont, meg a többi. Ja, nem.
  • Mándoki2024-04-17 16.54AgoraJajj, istenem! Kilóg a lóláb, kedves csalódott mátrai. Akkor irány oda, ahol jobb. Mindenki legyen ott, ahol jó neki. Peace!
  • csacsacsalódott mátrai országjárókrók2024-04-17 15.14AgoraNa, megint kényszerítve lettem egy válaszra, amit tényleg nem akartam közzétenni. Lelkük rajta. (vajon le fogják közölni?) Az akali ismerősünk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004