Oldal kiválasztása

Újabb vasúti fejlesztés a Balaton északi partján

Szerző: | 2021-02-24.

A vasútvonal-villamosítási projekt Balatonfüred és Keszthely között, összesen 105 kilométeren folytatódik, állomások és megállók is megújulnak.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közzétette a Balatonfüred-Tapolca-Keszthely és ehhez kapcsolódva a Tapolca-Ukk vasútvonal fejlesztésére kiírt tervezői közbeszerzés eredményét – közölte a Magyar Építők.
A projektben a szűk keresztmetszet kiváltásának, a villamosításnak, a felvételi épületek rekonstrukciójának és a központi forgalomirányítás kialakításának az előkészítése történik meg.

A fejlesztés a Szabadbattyán és Keszthely közötti villamosítás második üteme. Az első ütemet a Szabadbattyán és Balatonfüred közötti 55 kilométeren az R-Kord Kft. és a Vasútvill Kft. konzorciuma kivitelezi, ez a legutóbbi hírek szerint idén tavasszal zárul.

A Balatonfüred-Tapolca-Keszthely és az Ukk-Tapolca szakaszokból álló 105 kilométeres vasúti pálya fejlesztés során mintegy 25 állomáson alakítanak ki akadálymentes, magas peronokat, mintegy 11 vasútállomási épületet és 9 utasbeállót is terveznek.

Mint arról korábban már többször írtunk, a több mint száztíz éves vonalszakaszon ötven éve hajtottak végre utoljára jelentősebb korszerűsítést. A pályarekonstrukciós munkálatoknak köszönhetően az eddigi sebességkorlátozások is megszűnnek, gyorsabb, komfortosabb vonatok közlekednek majd a Balatonnál.

A fejlesztést a vonal leterheltsége is indokolja: a júliusi és augusztusi hétvégeken ellehetetlenül a közlekedés: dugóban állnak az autók, a vonatok leterheltsége is nagy. A felújítás és villamosítás ugyanakkor lehetővé teszi, hogy a Balaton mellé vezényeljék a korszerű, légkondicionált, elővárosi villamos motorvonatokat, amelyek által csökkenhet az eljutási idő a Balatonhoz.

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Dés László koncert

2024-08-10. 20.30 Balaton Szabadidő Központ

Dés László és négy színész koncertje.

Neoton koncert

2024-08-09. 20.30 Balaton Szabadidő Központ

Nagykoncert.

A padlás

2024-08-01. 20.30 Balaton Szabadidő Központ

Musical.

Hírek, Agora

Hírek

Értékek-nek

2024.07.28.

Egyetértek. Most néztem meg a báli képeket és idén is rengeteg, értelemtől csillogó szempárt, tekintetet láttam. Ha innen nézem, végül…

Érték(ek válsága)

2024.07.27.

Volt régebben itt egy hozzászólás, hogy már rég nem arról szólnak az események, többek közt az Anna-bál, amiről kellene, már…

locsolás

2024.07.26.

Néhány helyen láttam a városban, hogy úgy locsolják a közparkokban a növényeket hogy a leveleiket is zuhanyoztatják. Dicséretes, hogy a…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Monis Banner
2
Bahart