Várja a pályázatokat a Veszprém-Balaton 2023 Zrt.

2021. október 31-éig megvalósuló projektekkel pályázhatnak azok a szereplők, akik az Európa Kulturális Fővárosa 2023 programhoz már csatlakozott településeken terveznek kulturális-művészeti programot megvalósítani. A pályázatok beadása és elbírálása folyamatos, a pályázati rendszer a tavasz folyamán további kategóriákkal bővül.

Folytatódik a felkészülés a 2023-as évre, ennek jegyében tette közzé idei első pályázati felhívását a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. Első körben a 2021. október 31-éig megvalósuló, a felkészülést segítő projektekre pályázhatnak azok, akik a VEB2023 EKF programhoz már csatlakozott településeken terveznek kulturális-művészeti programot megvalósítani. A támogatható projektek sokrétűek lehetnek, például kiállítás, fesztivál, koncert, művészeti vagy kulturális témájú előadás-sorozat vagy akár felolvasóest, workshop, alkotótábor, helytörténetet feldolgozó program, illetve kulturális örökségvédelmi esemény.

A most megjelent felhívás csupán első a VEB2023 Zrt. által tervezett pályázati lehetőségek között. A pályázati rendszer a tavasz folyamán további kategóriákkal bővül. Idén tavasszal indul a Kultúrpontok és Pajta-program, melynek célja olyan művészeti és kreatív-ipari alkotóközösségek támogatása, akik tevékenységükkel a nyári turisztikai szezonon túlmutatóan is képesek megszólítani a helyi civil társadalom legszélesebb rétegeit.

A kulturális tevékenységek támogatásán túl, több olyan pályázati felhívás is van előkészületben, amelyek a helyi gazdaság és kreatív-ipar egyes szereplőinek, valamint a bor- és gasztronómia területének nyújthatnak támogatást. A környezeti fenntarthatósági és esélyegyenlőségi fejlesztéseket pedig célzott vállalkozásfejlesztési felhívások és edukációs pályázatok fogják segíteni. Az amatőr sport és az egészséges életmód népszerűsítése szintén saját pályázati felhívást kap. Szintén idei terv a kisléptékű közösségi támogatások felhívása, amelynek célja a helyi közösség erősítése, hiánypótló helyi programok felkarolása Veszprémben és a régióban.

A felhívásokkal kapcsolatban pályázati tanácsadás keretében ad segítséget az VEB2023 Zrt. csapata, további információ a Veszprém-Balaton 2023 honlapján érhető el.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.