Elkezdődhet a szabadidőpark építése

Elkezdődhetnek a munkálatok a Forrás Sportpark területén, a város hatszáz millió forintos pályázati támogatást nyert a szabadidő illetve sport fejlesztések kivitelezésére. A 22 hektáros területen megvalósuló fejlesztések elsősorban a családi programokat, a szabadidő illetve az utánpótlás sportot szolgálnák.

– A teljes fejlesztés értéke meghaladja a több milliárd forintot, ami egyben hat különféle forrás koordinációját jelenti. Ezek közül az egyik a tematikus szabadidőpark elnevezésű projektünk, amely keretében most több mint 600 millió forintos támogatást nyert a város. Ennek köszönhetően hamarosan elkezdődhetnek a munkálatok, aminek része egy futókör, kerékpár pálya, görkorcsolya pálya, játszótér, hófánk-és műanyag sípálya, teniszpálya, edzőpark és egy árnyas liget kialakítása is. A beruházás részeként kiépítjük az utakat és a parkolókat, és felújítjuk a kiszolgáló épületet – nyilatkozta a balatonfured.hu-nak Bóka István, Balatonfüred polgármestere.

Mint korábban már írtunk róla, az önkormányzat a Forrás Sportparktól északra és délre található 22 hektáros területen közösségi parkot létesít. Épül egy kézilabdacsarnok is, amelyben egy 20×40 méteres szabvány kézilabda pálya és kettő, ennél kisebb méretű multifunkcionális pálya kap helyet, így lehet majd itt röplabdázni, kosárlabdázni, teniszezni és futballozni is. A csarnokba maximum 400 fő befogadására alkalmas mobil lelátó is kerül. A tervek között szerepel egy szabadtéri kertmozi kialakítása is.

A Forrás Sportpark fölötti ingatlanon jelentős zöld-beruházást is tervez a város. A cél a hatalmas zöldfelületek megtartása és megújítása. Négy hektáron parkot létesítenek, rehabilitálják a meglévő öthektáros szőlőterületet és a cseresznyefa ültetvényt valamint hétszáz fát is elültetnek.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.