Nyáron már villanyvonat közlekedik Füreden

A kialakult járványügyi helyzet ellenére folytatódnak az észak-balatoni vasútfejlesztés munkálatai, előreláthatólag idén júniusban megérkezhet az első villanymozdony Balatonfüredre. A fejlesztés révén a környezetbarát vonatok menetideje rövidebb lesz, hiszen nem lesz szükség Székesfehérváron mozdonycserére.

Balatonfüreden is folytatódnak a munkálatok, a tervek szerint Füreden és Balatonarácson is akadálymentes peronok létesülnek, illetve az önkormányzat szeretné bővíteni a pályaudvar gyalogos kapcsolatait is.

– Az elmúlt időszakban több egyeztetést is folytatott az önkormányzat, többek között egy új csonka vágány kiépítésével kapcsolatban, amit a szakemberek elfogadtak, ennek köszönhetően a Jókai utcai útátjáró zárási ideje nem növekszik majd meg a füredi mozdonycserék miatt – nyilatkozta a balatonfured.hu-nak Bóka István, a város polgármestere.

A városvezető hangsúlyozta, fontos, hogy a vasút villamosítás ne álljon meg a városban, de ebben is van jelentős előrelépés, hiszen februárban megtörtént a Balatonfüred-Tapolca-Keszthely/Ukk vasúti vonalszakasz villamosításának tervezési kiírása.

 

 

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.