Oldal kiválasztása

Koronavírus szűrőpont a városban

Szerző: | 2021-03-18.

Koronavírus szűrőpont létesült a Vaszary Villában. A teljesen elkülönített épületrészben naponta maximum nyolcvan tesztelést tud elvégezni a mentőszolgálat. Eddig a legközelebbi szűrőpont Veszprémben volt, így mostantól az orvosi beutalóval rendelkezőknek nem kell utazniuk, a városban elvégzik rajtuk a megfelelő tesztet.

A mai naptól működő szűrőponton csak a háziorvos illetve a Nemzeti Népegészségügyi Központ által kiadott beutalóval rendelkezőket tesztelik. A megyében összesen hét ilyen szűrőpont van, a mentőszolgálat a háziorvosok adatai alapján irányítja a betegeket a megfelelő szűrőpontra.
Minden beutalóval rendelkező megjelenten először gyorstesztet alkalmaznak, ha annak eredménye negatív, akkor a biztonság kedvéért elvégzik a PCR-tesztet is.

– Nagy előrelépés, hogy új szűrőpontot nyithattunk Balatonfüreden, mert a megyében már nehéz volt koordinálni a szűrést. Naponta nyolcvan tesztelést tudunk lebonyolítani a füredi szűrőponton, ennyi végezhető el biztonságosan. Az a tapasztalatunk, hogy az egyes szűrőpontokon megjelentek 30-40 százaléka bizonyul pozitívnak, ez megfelel az országos átlagnak – válaszolta a balatonfured.hu kérdésre Nátrán Albin vezető mentőtiszt.

A Vaszary Villa Honvéd utcai bejárata felől megközelíthető szűrőpont naponta 9-13 óra között működik, mindaddig, amíg koronavírus tesztelésre szükség van. A teszteket a mentőszolgálat munkatársai illetve orvostanhallgatók végzik a teljesen elszeparált, fertőtlenített, a célnak megfelelően berendezett helyiségben.

Azoknak, akik a háziorvosuktól beutalót kaptak koronavírus szűrésre, nincs semmi teendőjük, a mentőszolgálat mindenkit telefonon felhív és egyezteti a szűrés helyét, időpontját. A mozgásukban korlátozottakhoz illetve az állapotuk miatt nehezen közlekedőkhöz továbbra is kimegy a mentőszolgálat és a lakáson végzik el a tesztelést.

Schmidtné Kositzky Anett, a Füredkult ügyvezető igazgatója, kérdésünkre elmondta, a Vaszary Villa jelenleg teljesen üres, így az elszeparált szűrőpontot könnyen ki tudta alakítani a mentőszolgálat.
– Munkatársaink közül többen is jelentkeztek önkéntes munkára, a jövő héttől háziorvosoknak segítünk a megnövekedett adminisztrációs teendők elvégzésében – mondta az igazgató.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Jókai-napok

2024-05-03-04. Jókai Emlékház

Megemlékezés, irodalmi est.

Zeneiskolai koncert

2024-04-28. 17.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Művészeti csoportok hangversenye.

< 2024 >
Április
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Hírek, Agora

Hírek

Sebességmérési akció

A rendőrség az egész országot érintő sebesség-ellenőrzési kampányt tart. Balatonfüreden is mérnek.

Lezárják a Kossuth utcát

Május 1-jén majális lesz a Kossuth utcán, ezért annak felső részét lezárják. Íme, a részletek.

Verspályázat

A város ebben az évben is meghirdeti a Salvatore Quasimodo verspályázatot.

Agora

  • Helytörténeti Gyűjtemény2024-04-18 18.40AgoraOlyan szép és zöld lett ez az épület is! Mint a bíróság, meg a konferenciaközpont, meg a többi. Ja, nem.
  • Mándoki2024-04-17 16.54AgoraJajj, istenem! Kilóg a lóláb, kedves csalódott mátrai. Akkor irány oda, ahol jobb. Mindenki legyen ott, ahol jó neki. Peace!
  • csacsacsalódott mátrai országjárókrók2024-04-17 15.14AgoraNa, megint kényszerítve lettem egy válaszra, amit tényleg nem akartam közzétenni. Lelkük rajta. (vajon le fogják közölni?) Az akali ismerősünk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004