Oldal kiválasztása

Német céget vásárolt a füredi vállalkozás

Szerző: | 2021-04-14.

Több mint 20 éves üzleti együttműködést követően a 77 Elektronika Csoport megvásárolta a lichtenfelsi központú, Hessen tartományban működő Analyticon Biotechnologies AG 100 százalékát - közölte a magyar tulajdonú orvostechnikai vállalat kedden az MTI-vel.

A mintegy 100 munkavállalót foglalkoztató, világszerte 80 országba exportáló Analyticon AG a jövőben a magyar családi tulajdonban lévő 77 Elektronika vállalatcsoport részeként, de továbbra is Németországban, a saját márkaneve alatt folytatja tevékenységét.

Hangsúlyozták, a német piac második legnagyobb reagenscsíkgyártó cégének akvizíciójával az volt a cél, hogy saját tulajdonukban legyen a 77 Elektronika által gyártott vizeletvizsgáló automaták működtetéséhez szükséges reagenscsíkok gyártása is.

Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika ügyvezető-tulajdonosa a közleményben ismertette, az Analyticon AG. megvásárlása a 77 Elektronika első külföldi beruházása. Mivel az Analyticon AG az orvostechnikai iparban közismert világmárka, a cég nevét és működési struktúráját nem kívánják megváltoztatni, de felügyelni fogják a vállalat teljes működését.

A 77 Elektronika budapesti és balatonfüredi gyárában több mint 700 embert – köztük több mint 120 fejlesztőmérnököt – foglalkoztatnak. Az idén 35 éves 77 Elektronika exportforgalma tavaly több mint 25 milliárd forint volt, a cég mintegy száz országban értékesíti az UriSed technológián alapuló vizeletelemző automata laborrendszereit. Tavalyi árbevétele meghaladta a 31 milliárd forintot, az idén is hasonló árbevétellel számolnak.

Az MTI érdeklődésére a 77 Elektronika közölte, hogy a céget saját forrásból vették meg. A vételár pontos összege üzleti titok, de több milliárd forintos tranzakcióról van szó. A megvásárolt cég éves árbevétele 12 millió euró, a pandémia előtt elérte a 15-16 millió eurót.

 

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Dés László koncert

2024-08-10. 20.30 Balaton Szabadidő Központ

Dés László és négy színész koncertje.

Neoton koncert

2024-08-09. 20.30 Balaton Szabadidő Központ

Nagykoncert.

A padlás

2024-08-01. 20.30 Balaton Szabadidő Központ

Musical.

Hírek, Agora

Hírek

Értékek-nek

2024.07.28.

Egyetértek. Most néztem meg a báli képeket és idén is rengeteg, értelemtől csillogó szempárt, tekintetet láttam. Ha innen nézem, végül…

Érték(ek válsága)

2024.07.27.

Volt régebben itt egy hozzászólás, hogy már rég nem arról szólnak az események, többek közt az Anna-bál, amiről kellene, már…

locsolás

2024.07.26.

Néhány helyen láttam a városban, hogy úgy locsolják a közparkokban a növényeket hogy a leveleiket is zuhanyoztatják. Dicséretes, hogy a…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Monis Banner
2
Bahart