Jókai-bableves főzőverseny másképp

A vírushelyzet miatt idén is elmarad a hagyományos Jókai-bableves főzőverseny, de családi programként, maximum tíz fős csapatok részt vehetnek egy többállomásos túrán a Koloska völgyben, ahol Bede Róbert séf egy bográcsban bemutatja az étel elkészítésének menetét is.

Idén 18-dik alkalommal rendezné meg a Füredkult Kft. a Jókai-bableves főzőversenyt a Koloska-völgyben. A járványhelyzet miatt azonban ezúttal is elmarad a közös bográcsozás, a szervezők helyette amolyan Jókai-bableves túrát rendeznek limitált részvétellel.

A csapatoknak nem kell mást tenniük, mint gyalogosan végigmenni a szokásos, Koloska-völgybe vezető útvonalon és közben hat állomáson megoldani a Jókai Mór életével, regényeivel kapcsolatos feladatokat.
A csapatok egymástól elkülönülve tehetik csak meg a távot, amelynek végén megkapják a tányérnyi jól megérdemelt bablevest a Horváth-ház étterem séfjének jóvoltából. Miután a csapatok elfogyasztották a levest, tovább nem időzhetnek a völgyben, egy másik útvonalon el kell hagyniuk a Koloska-völgyet.

Míg a csapatok a feladatokat teljesítik, Bede Róbert séf egy bográcsban bemutatja a Jókai-bableves elkészítésének menetét. A főzésről online bejelentkezés is látható lesz majd.

A május 1-jén, 10-15 óra között zajló Jókai-bableves családi túrára jelentkezni az aracsinephaz@furedkult.hu e-mail címen lehet, ötletes csapatnévvel, a járványügyi szabályok betartása érdekében maximum 10 fős családi, vagy egy háztartásban élő rokoni, baráti csapatokkal.
A jelentkezés határideje: április 27. (További információ: Törőné Horváth Ilona: 30-378-1231)

A jelentkezésre válaszolva a versenyzők megkapják a csapat indulásának pontos időpontját. Erre azért van szükség, hogy ne gyűljön össze tömeg a regisztráció helyszínén.

A szervezők felhívják a kirándulók figyelmét, hogy május 1-én, csak gyalogosan és kerékpárral közelíthető meg a Koloska-völgy.

Kérik a kirándulást tervezők türelmét és megértését!

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.