Oldal kiválasztása

Jókai-bableves főzőverseny másképp

Szerző: | 2021-04-20.

A vírushelyzet miatt idén is elmarad a hagyományos Jókai-bableves főzőverseny, de családi programként, maximum tíz fős csapatok részt vehetnek egy többállomásos túrán a Koloska völgyben, ahol Bede Róbert séf egy bográcsban bemutatja az étel elkészítésének menetét is.

Idén 18-dik alkalommal rendezné meg a Füredkult Kft. a Jókai-bableves főzőversenyt a Koloska-völgyben. A járványhelyzet miatt azonban ezúttal is elmarad a közös bográcsozás, a szervezők helyette amolyan Jókai-bableves túrát rendeznek limitált részvétellel.

A csapatoknak nem kell mást tenniük, mint gyalogosan végigmenni a szokásos, Koloska-völgybe vezető útvonalon és közben hat állomáson megoldani a Jókai Mór életével, regényeivel kapcsolatos feladatokat.
A csapatok egymástól elkülönülve tehetik csak meg a távot, amelynek végén megkapják a tányérnyi jól megérdemelt bablevest a Horváth-ház étterem séfjének jóvoltából. Miután a csapatok elfogyasztották a levest, tovább nem időzhetnek a völgyben, egy másik útvonalon el kell hagyniuk a Koloska-völgyet.

Míg a csapatok a feladatokat teljesítik, Bede Róbert séf egy bográcsban bemutatja a Jókai-bableves elkészítésének menetét. A főzésről online bejelentkezés is látható lesz majd.

A május 1-jén, 10-15 óra között zajló Jókai-bableves családi túrára jelentkezni az aracsinephaz@furedkult.hu e-mail címen lehet, ötletes csapatnévvel, a járványügyi szabályok betartása érdekében maximum 10 fős családi, vagy egy háztartásban élő rokoni, baráti csapatokkal.
A jelentkezés határideje: április 27. (További információ: Törőné Horváth Ilona: 30-378-1231)

A jelentkezésre válaszolva a versenyzők megkapják a csapat indulásának pontos időpontját. Erre azért van szükség, hogy ne gyűljön össze tömeg a regisztráció helyszínén.

A szervezők felhívják a kirándulók figyelmét, hogy május 1-én, csak gyalogosan és kerékpárral közelíthető meg a Koloska-völgy.

Kérik a kirándulást tervezők türelmét és megértését!

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart