Oldal kiválasztása

Konferencia központ épül Füreden

Szerző: | 2021-04-25.

Várhatóan ez év augusztus végén elkezdődhet az egykori Huray utcai piac helyén a régóta tervezett konferencia- és rendezvényközpont építése, alatta mélygarázzsal. A hatmilliárdos beruházás, amelynek részeként a város központjában, a 71-es úton két közlekedési csomópont is létesül, a tervek szerint 2023. első felében készül el.

A turisztikai és gazdasági szempontból is jelentős beruházás négy forrásból valósul meg, az Uniótól 3 milliárd forint támogatást kapott a város, a többi költséget hazai pályázatokon nyert támogatások fedezik.

A jelenleg parkolóként használt területen egy ötezer négyzetméteres komplexum épül. A 650 férőhelyes díszteremmel rendelkező konferencia központ alatt egy 290 parkolóhelyes mélygarázst alakítanak ki, a beruházás részeként a központ kiszolgálására, az önkormányzat beruházásában, egy ötven szobás kisebb szálloda is létesül. A területen parkosítanak, igényes díszburkolatokat helyeznek el.

A program részeként a 71-es főúton két csomópontot is kiépítenek, átalakítják a Club Helka előtti közlekedést, a Jókai út-71-es főút kereszteződésében pedig egy jelzőlámpás, kétsávos körgeometriás csomópont létesül.

– A város gazdaságának nagyon fontos, hogy olyan fejlesztéseket tudjunk megvalósítani, amelyek nem a nyarat és a hétvégéket, hanem az elő- és utószezon munkanapjait érintik. Olyan fejlesztések kellenek, amelyek segítenek növelni a jövedelmeket a városban, például a panziókban, szállodákban, illetve további szolgáltatóknál. A fiatalokat csak úgy tudjuk itt tartani, ha éves állást és megfelelő jövedelmet nyújtunk nekik. Régi vágy továbbá, hogy Balatonfüreden legyen egy megfelelő nagyságú rendezvényterem, ahol ünnepekkor, nagyobb rendezvényeknél együtt tudunk lenni. Ezzel a beruházással mindez megvalósul illetve a város az elő és utószezonos konferencia turizmus meghatározó vidéki központja lehet – nyilatkozta a balatonfured.hu-nak Bóka István, polgármester.

Az építkezés (generáltervező a KÖZTI Zrt., építész: Tima Zoltán) a nyílt, uniós közbeszerzési eljárás lezárását követően kezdődhet el, a tervek szerint ez év augusztus 20-a után. A beruházás miatt jövő nyáron a 71-es út alatti városrészben lesznek parkolási fennakadások, de ezzel számol az önkormányzat, és a város keleti illetve nyugati bevezetési pontján biztosítanak majd megfelelő parkolási lehetőséget.

  • Képgaléria-Látványtervek

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Szúnyogirtás Füreden

Ismét szúnyoggyérítést tartanak a városban. Június 24-én lesz a földi kémiai irtás.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004