Oldal kiválasztása

Eldördül a startpisztoly – Kezdődik a vitorlás szezon

Szerző: | 2021-05-04.

Május közepén a Balatoni Évadnyitó Nagydíjjal elkezdődik az idei vitorlás szezon. A Vitorlabontó ünnepség hagyományaihoz hűen idén is a hazai vitorlássport legendás hajójáról, a Kishamisról megkoszorúzzák a tavat.

A járványhelyzet korlátozásai miatt ezúttal jelképes Vitorlabontót rendeznek Balatonfüreden. Május 15-én, szombaton, 11 órakor a Vitorlás Étterem teraszán Gerendy Zoltán, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke és Bóka István, Balatonfüred polgármestere mond rövid köszöntőt, majd a Kishamis fedélzetén felvonják a nemzeti lobogót, eldördül a startpisztoly, a legénység megkoszorúzza a tavat – ezzel kezdetét veszi az idei vitorlázási szezon.

Délben elrajtol az egynapos túraverseny, a hajók a Balatonfüred-Alsóőrs-Tihany-Balatonfüred útvonalat teljesítik majd.

– Nagyon örülünk, hogy a bejelentett újabb lazítások lehetővé teszik az évadnyitó verseny megrendezését. A koronavírus elleni védekezéssel kapcsolatos szabályok betartására továbbra is fokozottan figyelünk. Ha közönség nélkül, jelképesen is, de megtartjuk a Vitorlabontót, ezzel ápolva a hagyományt – nyilatkozta Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára.

Az esemény előtt elhelyezik az alapkövét a füredi kemping területén megépülő új, 140 férőhelyes vitorláskikötőnek. A Balatonfüredi Megállópont és sportlétesítmény fejlesztését a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) a Kajak-Kenu Szövetséggel közösen, konzorciumban végzi. Az alapkőletételen részt vesz az MVSZ elnöke, Balatonfüred polgármestere és Kontrát Károly a térség országgyűlési képviselője.

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart