Oldal kiválasztása

Eldördül a startpisztoly – Kezdődik a vitorlás szezon

Szerző: | 2021-05-04.

Május közepén a Balatoni Évadnyitó Nagydíjjal elkezdődik az idei vitorlás szezon. A Vitorlabontó ünnepség hagyományaihoz hűen idén is a hazai vitorlássport legendás hajójáról, a Kishamisról megkoszorúzzák a tavat.

A járványhelyzet korlátozásai miatt ezúttal jelképes Vitorlabontót rendeznek Balatonfüreden. Május 15-én, szombaton, 11 órakor a Vitorlás Étterem teraszán Gerendy Zoltán, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke és Bóka István, Balatonfüred polgármestere mond rövid köszöntőt, majd a Kishamis fedélzetén felvonják a nemzeti lobogót, eldördül a startpisztoly, a legénység megkoszorúzza a tavat – ezzel kezdetét veszi az idei vitorlázási szezon.

Délben elrajtol az egynapos túraverseny, a hajók a Balatonfüred-Alsóőrs-Tihany-Balatonfüred útvonalat teljesítik majd.

– Nagyon örülünk, hogy a bejelentett újabb lazítások lehetővé teszik az évadnyitó verseny megrendezését. A koronavírus elleni védekezéssel kapcsolatos szabályok betartására továbbra is fokozottan figyelünk. Ha közönség nélkül, jelképesen is, de megtartjuk a Vitorlabontót, ezzel ápolva a hagyományt – nyilatkozta Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára.

Az esemény előtt elhelyezik az alapkövét a füredi kemping területén megépülő új, 140 férőhelyes vitorláskikötőnek. A Balatonfüredi Megállópont és sportlétesítmény fejlesztését a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) a Kajak-Kenu Szövetséggel közösen, konzorciumban végzi. Az alapkőletételen részt vesz az MVSZ elnöke, Balatonfüred polgármestere és Kontrát Károly a térség országgyűlési képviselője.

 

 

Megosztás

Olvass tovább

Programok

Retro páholy

2024-03-15. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Sikerfilmek slágerei.

< 2022 >
Május

Hírek, Agora

Hírek

Rajzpályázat

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek” címmel rajzpályázatot hirdet a Karitáció Alapítvány.

Agora

  • Hát csak nem már megint egy átkozott szálloda?2024-02-23 16.27AgoraÉs ráadásul annyira szép zöld, hogy csak na. De a lényeg, hogy a turizmus nem cél, hanem eszköz. Az egyik
  • Rendelethez2024-02-23 16.24AgoraKöszönöm az információt! És egyben nagyon gratulálok az illetékeseknek.
  • mozi2024-02-23 15.58AgoraÖrülök a francia filmeknek, de egyébként is a Balaton moziban rendre vetítenek jó filmeket, amik kilógnak a szokásos pláza kínálatból.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Gazdabolt
Bahart
image004