Eldördül a startpisztoly – Kezdődik a vitorlás szezon

Május közepén a Balatoni Évadnyitó Nagydíjjal elkezdődik az idei vitorlás szezon. A Vitorlabontó ünnepség hagyományaihoz hűen idén is a hazai vitorlássport legendás hajójáról, a Kishamisról megkoszorúzzák a tavat.

A járványhelyzet korlátozásai miatt ezúttal jelképes Vitorlabontót rendeznek Balatonfüreden. Május 15-én, szombaton, 11 órakor a Vitorlás Étterem teraszán Gerendy Zoltán, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke és Bóka István, Balatonfüred polgármestere mond rövid köszöntőt, majd a Kishamis fedélzetén felvonják a nemzeti lobogót, eldördül a startpisztoly, a legénység megkoszorúzza a tavat – ezzel kezdetét veszi az idei vitorlázási szezon.

Délben elrajtol az egynapos túraverseny, a hajók a Balatonfüred-Alsóőrs-Tihany-Balatonfüred útvonalat teljesítik majd.

– Nagyon örülünk, hogy a bejelentett újabb lazítások lehetővé teszik az évadnyitó verseny megrendezését. A koronavírus elleni védekezéssel kapcsolatos szabályok betartására továbbra is fokozottan figyelünk. Ha közönség nélkül, jelképesen is, de megtartjuk a Vitorlabontót, ezzel ápolva a hagyományt – nyilatkozta Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára.

Az esemény előtt elhelyezik az alapkövét a füredi kemping területén megépülő új, 140 férőhelyes vitorláskikötőnek. A Balatonfüredi Megállópont és sportlétesítmény fejlesztését a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) a Kajak-Kenu Szövetséggel közösen, konzorciumban végzi. Az alapkőletételen részt vesz az MVSZ elnöke, Balatonfüred polgármestere és Kontrát Károly a térség országgyűlési képviselője.

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.