Oldal kiválasztása

Megkoszorúzták a Balatont – Elkezdődött a vitorlás szezon

Szerző: | 2021-05-15.

A hazai vitorlássport legendás hajójáról, a Kishamisról megkoszorúzták a tavat, majd 164 hajó részvételével elrajtolt a Balatoni Évadnyitó Nagydíj - elkezdődött az idei vitorlás szezon.

A járványhelyzet korlátozásai miatt ezúttal jelképes Vitorlabontót rendeztek Balatonfüreden. Bóka István polgármester az ünnepség keretében sikeres évet kívánt a vitorlázóknak, de az elmúlt nehéz időszakra tekintettel egyúttal a városnak is.
– A Balaton és Füred is már négy évszakos hely. Bízunk benne, hogy a pandémián lassan túljutunk és visszatérhet a megszokott élet. Az idei olimpiai év lesz a vitorlázásban, soha nem volt még ennyi esélyünk arra, hogy a vitorlázóink szép sikereket érjenek el a versenyen – fogalmazott Bóka István.

Gerendy Zoltán, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke hangsúlyozta: fontos, hogy a hagyományos évadnyitó ünnepet itt Balatonfüreden meg tudták tartani, hiszen a vitorlás sportban a hagyomány ápolása elengedhetetlen.
– Optimista vagyok. Az idei év meghatározó lesz. Bízunk a versenyzőink olimpiai sikereiben és bízunk abban is, hogy a szövetség fejlesztései, mint például a füredi új kikötő létesítése, újabb lehetőségeket ad majd.

A jelképes megnyitó után, amelyen részt vett Kontrát Károly országgyűlési képviselő is, a Kishamis fedélzetén felvonták a nemzeti lobogót, majd eldördült a startpisztoly, a legénység megkoszorúzta a tavat – ezzel kezdetét vette az idei vitorlázási szezon.

Délben 164 hajóval elrajtolt az egynapos túraverseny, a hajók a Balatonfüred-Alsóőrs-Tihany-Balatonfüred útvonalat teljesítik.

  • Képgaléria

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004