Oldal kiválasztása

Pezsgő-sziget Füreden

Szerző: | 2021-06-02.

Különleges Champagne-ok, osztrigák és zene a füredi mólón. Kifinomult, könnyed rendezvény ínyenceknek – két napon át a Balaton ölelésében. Pezsgő-sziget, Champagne és Ti.

– Tavaly ősszel nagy sikere volt a nemzetközi Champagne naphoz kapcsolódó rendezvényünknek, most folytatjuk a megkezdett hagyományt. Lesznek meglepetés italok, élő zene és dj. Balatonfüred egy kifinomult hely, a minőségi, exkluzív pezsgők világa nem távoli tőlünk. Ezúttal is azt kínáljuk, hogy bárki, aki a mólón sétál, kortyolhasson egy minőségi pezsgőt. Különlegességeket lehet kóstolni, de az is kuriózum, hogy egy helyen ennyi féle minőségi Champagne pezsgő lesz elérhető A víz közelségében egy a könnyed, elegáns, beszélgetős programot szeretnénk tartani – így Köteles Zsolt, a rendezvény szervezője, a SpiccBistro ügyvezetője.

Június 11-12. között a füredi mólón, a SpiccBistro előtt könyöklőasztalokkal, osztrigával és tapas falatokkal várják a vendégeket, akik közel húsz féle Champagne közül választhatnak majd. Igazi különlegességek is kóstolhatók lesznek, olyan pezsgők, amelyeket egy egész palackkal ritkán engedhet meg magának az ember, de itt egy-egy pohárral megízlelhetők.
A legjobb champagne-házak pezsgőiből lesz válogatás (Paul Bara, Pol Roger, Taittinger, Palmer, Mandois, Piper Heidsieck, Deutz, Champagne Brimoncourt, Champagne Bourdaire-Gallois) a jó hangulatról mindkét nap dj-ék és élő jazz zene gondoskodik.

A szabadtéri rendezvény ingyenes, mindenki számára nyitott, de a szervezők egyszerre csak 200 vendéget szolgálnak ki a teraszon.

Pezsgő-sziget, Champagne és Ti részletes programja.

A pezsgők etalonjának tartott nedűket a francia Champagne régióban állítják elő, háromféle szőlőfajta – chardonnay, pinot noir és pinot meunier – felhasználásával. A borvidék több mint 33 ezer hektárnyi termőterületen, 300 champagne-házzal a pezsgőtermelés Mekkája. Tradicionális eljárással, palackban történik az erjesztés, a hozzáadott élesztő és a cukor segítségével. 1693-ban Dom Peignon nevéhez fűződik az első habzó champagne.

(x)

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Zeneiskolai koncert

2024-04-28. 17.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Művészeti csoportok hangversenye.

< 2021 >
Április 26
  • 26
    Nincsenek események

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • csalódott mátrai országjárók2024-04-14 10.23AgoraTegnapelőtt (péntek) voltunk a Kisfaludy strandon, a WC még mindig csukva. Ezzel szemben kedden az akali strandon már régóta nyitva
  • Balatonfured.hu2024-04-06 12.40AgoraKedves Virág, mindkét oldalon április 10. a jelentkezés dátuma. Reggel 7.30-tól lehet jelentkezni. Üdv A szerk
  • Virág2024-04-05 16.21AgoraÉrdeklődnek vki illetékestől hogy a támogatott virágvásárlási lehetőségre mikortól lehet jelentkezni? Ui. a hírben ápr. 10-e, a jelentkezési oldalon pedig

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004