Balatonfüred 50 – Szabadtéri kiállítás nyílt

Rég múlt rendezvények, épületek avatása, ismerős arcok, már elfelejtett városrészletek. Pillanatképek Balatonfüred elmúlt ötven évéből. Szabadtéri kiállítás a Vásárcsarnok melletti téren.

– Ötven évvel ezelőtt avatták várossá Balatonfüredet. Egyszerre több területen is megnyíltak a lehetőségek, amelyekkel a város hatékonyan élt. Ez a kiállítás egyfajta számvetés, mi is történt az elmúlt fél évszázadban. Mindegyik kiállított fénykép mellett egy-egy történet, tájékoztatás is olvasható. Nézzük meg, milyen volt a város elmúlt ötven éve – e szavakkal nyitotta meg a szabadtéri kiállítást Hári Lenke alpolgármester.

A Helytörténeti Gyűjtemény vezetője, a tárlat szervezője P. Miklós Tamás elmondta, több felvételt kaptak a helyi lakosoktól is.

A Vásárcsarnok mellett felállított tablókon ötven kép látható, jobbára az éppen aktuális sajtó tudósítóktól származó dokumentarista felvételek. Az elmúlt fél évszázad mintegy tízezer helyi eseményéből is felvillan néhány, ahogy látunk képeket a régi Helkáról, az egykori ünnepségek prominenseiről vagy éppen az 1972-es, a Tagore-sétány fáit letaroló viharról.

  • Képgaléria

A tárlat július 31-ig látható.

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.