Nyári vasúti menetrend

Nyári vasúti menetrend: a megszűnő buszjáratok helyett, óránként járnak a vonatok a főváros és Balatonfüred között.

Június 19-én életbe lép a nyári vasúti menetrend, ezzel pedig jelentősen megváltozik az észak-balatoni vasútvonalon az eddigi struktúra. Reggel 7.05 és este 21.05 óra között indulnak a Kékhullám Intercity vonatok Budapestről Tapolcára, emellett minden páros óra 30 perckor Katica InterRégió szerelvények futnak ki a Déli pályaudvarról, amelyek végállomása Balatonfüred.

Újdonság, hogy minden páratlan óra 30 perckor Vízipók elnevezéssel új vonatok közlekednek szintén a Déli pályaudvarról Balatonfüredig, ezek a szerelvények Balatonakarattyáig csak Kelenföld és Székesfehérvár állomásokon állnak meg. Balatonfüredről a főváros irányába az első, Levendula nevű intercity 7.01-kor indul, napközben pedig minden páratlan óra 08 perckor a Kékhullám intercity-kkel lehet Budapest irányába utazni.

Balatonfüredről páratlan óra 11 perckor indulnak a Katica InterRégió vonatok, páros óra 23 perckor pedig a Vízipók szerelvényekkel lehet a fővárosba utazni. Az idei szezonban két Tekergő Expressz is közlekedik az északi parton, az egyik vasárnapi napokon Szolnokról érkezik és egészen Tapolcáig lehet vele utazni, a másik Nyíregyháza és Zánka-Erzsébet tábor állomások között biztosít naponta kapcsolatot.

A bulizóknak jó hír, hogy már az északi-balatoni vasútvonalon is lesz éjszakai Bagolyvonat, amelyek pénteken, szombaton és vasárnap hajnai 2 óra körül indulnak Balatonfüredről Tapolcára és Székesfehérvárra. Fontos, hogy valamennyi intercity-re és expressz vonatra helyjegyet kell váltani, azonban ezek a vonatok Balatonakarattya és Tapolca között ülőhely biztosítás nélkül is igénybe vehetők.

Részletes menetrend itt.

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.