Nagy Feró egy kiállításon az Anna-bál szépével

Sajátos tárlatvezetések a Balatonfüred 50 – Képes történetek a várossá válás első évtizedeiből című kiállításon. A Könyv-Bor-Jazz Fesztivál keretében Nagy Feró illetve Komjáthy Ágnes, az 1971-es Anna-bál szépe, majd a Skála háziasszonya kalauzolja az érdeklődőket a tárlaton. Az anekdoták után borkóstolóval is várják a látogatókat.

Milyen volt ötven évvel ezelőtt az Anna-bál? Változott azóta valami, és ha igen, akkor mi? Miért Beregovoj a szovjet űrhajós adta át a díjat? Június 18-án, pénteken visszaemlékezik Komjáthy Ágnes az akkori Anna-bál szépe.

Másnap Nagy Feró vezeti a közönséget a képek között. Nagy Feró fellépett azon az 1982-es, a hajógyár szerelőcsarnokában rendezett újhullámos fesztiválon, amelyről több kép is szerepel a kiállításon, sőt Almási Tamás rendező és Antal Imre riporter készítette dokumentumfilmből is látható részlet.

A rendszer ellen lázadó fiatal rock- és punkbandák hörögtek a mikrofonba a rendőrség árgus szemeitől kísérve. Hogy volt ez akkoriban lehetséges? Miért éppen Füreden lehetett ezt megtartani?
Nagy Feró a koncertre alakult Árnyékszék elnevezésű ad hoc zenekarral lépett fel többiek között Waszlavik László, Wahorn András, feLugossy László, Dzodzoglu Jorgosz társaságában. A tárlatvezetésen szó lesz erről a furcsa korszakról és persze a rendezvényről.

A Könyv-Bor-Jazz Fesztivál részletes programja itt.

 

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.